eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Gusztos: Bízunk abban, hogy a kormányfő érdemi ajánlatot tett

Az SZDSZ kész egyeztetni az MSZP-vel Gyurcsány Ferenc cselekvési programjáról - mondta Gusztos Péter, a szabad demokraták ügyvivője az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: reméli, hogy érdemi egyeztetésről lesz szó, nem pedig arról, hogy a megegyezés hiányát az SZDSZ felelősségeként tünteti fel a volt koalíciós partner.

Kész tárgyalni az MSZP vezetőivel a Szabad Demokraták Szövetsége - mondta a párt ügyvivője az InfoRádió Aréna című műsorában, miután Gyurcsány Ferenc kormányfő közölte, egyeztetni szeretne az SZDSZ-szel a mostaninál szélesebb körű együttműködésről. Gusztos Péter megerősítette: a pénteki ügyvivői testületi ülésen értékelik a kormányfő ajánlatát. Az SZDSZ ügyvivője mindenesetre bizakodó, szerinte az együttműködés az út a megoldáshoz. 

Gusztos Péter hozzátette: bízik abban, hogy érdemi ajánlatról van szó, és nem arról, hogy az MSZP a megegyezés hiányát az SZDSZ felelősségévé próbálja tenni, ahogy arra korábban már volt példa.

Az SZDSZ fontosnak tartja, hogy pártja együttműködjön a többi párttal is - közölte az ügyvivő. Gusztos Péter egyúttal jelezte, hogy elfogadják a Magyar Demokrata Fórum elnökének meghívását az ellenzéki pártelnökök találkozójára.

A következő hónapok parlamenti munkájáról szólva azt mondta: ha nem lesz költségvetés a következő évre, akkor olyan helyzet áll elő, amilyen még nem volt a rendszerváltás óta. Hozzátette ugyanakkor, hogy állam, az önkormányzatok és a költségvetési szervek működőképessége ilyen esetben is biztosított, hiszen jövő évi büdzsé hiányában az idei költségvetés marad érvényben.

Szakértői kormány felállására Gusztos Péter egyelőre nem lát nagy esélyt, de mint mondta, a helyzet néhány hónap alatt is változtat. A politikus mindenesetre nem várná ki azt a szituációt, amikor egy ilyen kormány felállása már elkerülhetetlenk.

Hozzátette, hogy a szakértői kormány önmagában semmire sem képes, stabil parlamenti támogatásra van szüksége, így a támogató pártok osztoznak a felelősségben az ilyen kormánnyal.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×