eur:
389.29
usd:
362.98
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Óriásbomba: többfelé torlódás, elzárják a közművezetékeket - képek

Torlódások alakultak ki több helyen a fővárosban, így a Petőfi hídon és az Üllői úton is kedden kora délutánra, miután a IX. kerület egy részét egy második világháborús bomba miatt lezárták. A kiürített területen az összes közművezetéket elzárják. A tűzszerész szerint a bomba gyújtószerkezetének megsemmisítése sokáig eltarthat.

Fuchs Tamás, a Fővinform sajtóügyeletese elmondta: nagyon sokan kényszerültek kerülőre amiatt, hogy a Soroksári utat lezárták, a Határ úton is torlódnak a járművek. A Lágymányosi híd lezárása Budán is és Pesten is torlódásokat okoz, az M0-ás körgyűrűn is lassú az előrejutás.

Hozzátette, hogy Csepelről nem lehet a Kvassay Jenő úton kihajtani, a szigetet csak a Gubacsi hídon keresztül tudják elhagyni az autósok.

Fuchs Tamás hangsúlyozta: óriási dugók sehol nem alakultak ki, de jelentősen lelassult a közlekedés.

Bánsághi Tamás ferencvárosi alpolgármester beszámolt arról, hogy felkérték az elektromos műveket, a gázműveket és a vízműveket: a Vaskapu és a Tóth Kálmán utca kereszteződésében talált, mintegy kéttonnás világháborús bomba hatástalanításáig kapcsolják le a szolgáltatást az érintett körzetben.

A védelmi bizottság elnöke felhívta a figyelmet arra: ha majd a gázszolgáltatást visszakapcsolják, és a lakók visszatérnek otthonukba, mindenki ellenőrizze, hogy nincs-e a lakásban, épületben gázszag, ugyanis a nyomáskülönbség a régi és sok helyen elhasználódott csövekben károkat okozhat.

Ha a tűzszerészek munkája hosszasan elhúzódik, a hűtők, fagyaszók leolvadhatnak - jegyezte meg.

Boros Norbert, a Budapesti Elektromos Művek szóvivője közölte, hogy kedden várhatóan 15 órától néhány órán át szünetel majd az adott körzetben az áramellátás.

Eltart egy darabig

Az InfoRádió által megkérdezett tűzszerész szerint nagyon sokáig is eltarthat a IX. kerületben megtalált bomba gyújtószerkezetének megsemmisítése. A bomba egy részét ugyanis beton fedi.

Tari János azt mondta: azért kellett egy kilométeres körzetben kiüríteni a terület, mert ha a bomba felrobbanna, akkor ekkora területen végezne pusztítást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×