eur:
389.63
usd:
362.78
bux:
67980.8
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Két APEH-iroda sem nyit ki a ferencvárosi bomba miatt

Nem nyit ki kedden a Haller utcai és a Vaskapu utcai APEH-iroda a hétfőn a IX. kerületben talált bomba hatástalanítása miatt. Bakonyi Ágnes szóvivő az InfoRádiónak elmondta: hétfőn délután értesítette őket a rendőrség arról, hogy védelmi zónát alakítanak ki a kerületben. A IX. kerületben található még az Országos Választási Iroda, a Pest Megyei Levéltár és a Ferencvárosi Egészségház is.

Nem nyit ki a Haller utcai és a Vaskapu utcai APEH-iroda kedden a Ferencvárosban talált kéttonás bomba hatástalanítása és az elrendelt kiürítés miatt - közölte az InfoRádióval Bakonyi Ágnes szóvivő.

Kifejtette: az adóhatóságot hétfőn délután értesítette őket a rendőrség arról, hogy védelmi zónát alakítanak ki a kerületben, ezt követően pedig egymást értesítették a munkatársak, hogy senki ne menjen be dolgozni kedden. Az intézkedés ezer APEH-alkalmazottat érint.

Az ügyfeleket nem tudják tájékoztatni, ugyanis hiába írnák ki az épületek bejáratára, hogy az iroda a zárva tart, már oda sem jutnak el a lezárás miatt - tudatta az APEH szóvivője. Bakonyi Ágnes hozzátette: akinek valamit el kell intéznie, kedden bármelyik más ügyfélszolgálaton is meg tudja ezt tenni.

Az adóhatóság szóvivője közölte: bíznak benne, hogy szerdán már teljes nyitva tartással tudják fogadni az ügyfeleket a két irodában.

A IX. kerület kiürítésre ítélt területén található az Országos Választási Iroda, a Pest Megyei Levéltár, a Ferencvárosi Egészségház is, egy tűzoltólaktanya és egy rendőrkapitányság is.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×