eur:
389.96
usd:
362.97
bux:
68070.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Három sérültet láttak el a mentők a Ferencvárosban

Eddig három sérültet láttak el a mentők a IX. kerület lezárt területein. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: ezeknek a sérüléseknek nincs közük a kiürítéshez. A Szent László és a Szent István Kórház fogadja azokat a beteg, idős embereket, akiket a bomba hatástalanításának idejére kellett kiköltöztetni az otthonukból.

Folyik az egészségügyi munka a II. világháborús bomba miatt lezárt területen a Ferencvárosban - közölte az InfoRádióval az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Győrfi Pál kiemelte: a magán betegszállítók is segítik munkájukat, eddig tucatnyi embert kellett biztonságos helyre szállítaniuk, míg sürgősségi ellátásban eddig három személyt részesítettek. Egy férfi fejsérülést szenvedett, miután az utcán elesett, őt kórházba vitték; egy combsérülést szenvedett beteget elszállítottak; míg az egyik lakásban egy eszméletlen nőre bukkantak - fejtette ki.

Tájékoztatása szerint nem volt fennakadás a mentésben a kiürítés miatt, a mentők munkája zavartalan.

Néhány műtétet elhalasztottak

A Szent László és a Szent István Kórház fogadja azokat a beteg, idős embereket, akiket a II. világháborús bomba hatástalanításának idejére kellett kiköltöztetni az otthonukból - mondta az InfoRádiónak az egyesített intézmény főigazgatója.

Radnai Zoltán kiemelte: elegendő számú ágyuk és személyzetük van a feladat ellátásához, néhány kisebb műtétet azonban el kellett halasztaniuk. Hozzátette: egyelőre nem tudja, mindez mekkora többletköltséggel jár.

A kiürítés miatt a Mester utcai orvosi rendelőben nem látnak el betegeket.

Hanganyag: Kálló Izabella és Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×