eur:
389.6
usd:
364.5
bux:
68197.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nyugdíj: 1,3 millióan nem teljesítették a jogosultsághoz szükséges munkát

Az elmúlt tíz évben 1,3 millió ember nem dolgozott annyit, amennyi időarányosan a nyugdíjjogosultsághoz kellett volna, további hétszázezren pedig a bejelentett keresetük alapján nagyon alacsony, 28500 forintos járadékra számíthatnak majd - írja a Népszabadság.

Négymillió emberből 1,3 milliónyian tíz év alatt nem dolgoztak annyit, amennyi időarányosan a nyugdíjjogosultsághoz kellett volna, további hétszázezren pedig a bejelentett keresetük alapján nagyon alacsony, 28500 forintos járadékra számíthatnak majd - írja a Népszabadság. Ez a következtetés vonható le Augusztinovics Mária, Gyombolai Márton és Máté Levente kutatásaiból, amelynek során a nyugdíjbiztosító 1997-2006 közötti adatbázisában szereplők biztosítási jogviszonyának alakulását elemezték.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy évről évre egyre kevesebb pénzt kapnak azok a települések, amelyek önhibájukon kívül kerültek hátrányos helyzetbe. Az újabb kormányzati lépések miatt a tavaly megítélt 16 milliárd forintos pályázati összegnek ráadásul csak 48 százalékát osztották ki, ez a rászoruló településeket egyre komolyabb pénzügyi nehézség elé állítja.

A tartósan erős forint a tönk szélére juttathatja az egyébként is a jövedelmezőség határán mozgó hazai zöldség- és gyümölcsfeldolgozó konzerv- és hűtőipart. Mivel mindkettő alapvetően magyar alapanyagból állítja elő, és 60-70 százalékban exportálja termékeit, az erős forint gyakorlatilag veszteségessé teszi és ellehetetleníti az ágazatban eddig talpon maradt vállalkozásokat - olvasható a Napi Gazdaságban.

A Világgazdaság úgy tudja: egyre többen látnak jó üzletet a külföldi rendszámokban, már nemcsak szlovák, hanem liechtensteini, német, amerikai, sőt afrikai országot sejtető azonosítók is szép számmal láthatók a magyar utakon. Nem ártatlan játékról van szó, hanem kőkemény adócsalásról; elsősorban a regisztrációs adón "spórolhatnak" ily módon akár százezreket is az ügyeskedők. Körülöttük szorul a hurok, az érintett hatóságok itthon és külföldön közösen nyomoznak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×