eur:
389.4
usd:
363.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Margit híd: a főváros szerint nem kell szabályozást módosítani

A Margit-híd rekonstrukciója kapcsán nincs szükség a fővárosi szabályozási keretterv módosítására, csupán a kerületi szabályozási tervet kell módosítani - mondta a megbízott főépítész. Beleznay Éva hozzátette: folyamatos kapcsolatban áll a II. kerületi jegyzővel, ezért nem érti a városrész médiareferensének kérdését, hogy miért hallgat a főváros a kérdéseikkel kapcsolatban.

Nincs összhangban a Margit híd rekonstrukciójának terve a fővárosi szabályozási kerettervvel, emiatt a főváros több milliárd forintos uniós támogatástól eshet el - véli a II. kerületi médiareferens.

A főváros megbízott főépítésze viszont úgy látja, erre nincs szükség. Beleznay Éva azt állítja, a 46/1998-as rendeletben nevesítve vannak az ilyen esetek. Amikor a kérdés fölmerült, fölkerestem a II. kerület jegyzőjét, aki végzi az ilyen törvényességi ellenőrzést végzi - mondta az InfoRádiónak Budapest megbízott főépítésze.

Átbeszéltük vele az ügyet, a találkozó végkicsengése az volt, hogy nem szükséges módosítani a fővárosi szabályozási kerettervet (fszkt), ellenben a II. kerület szabályozását igen - tette hozzá Beleznay Éva. Ez szavai szerint érinti a Margit híd lehajtóját, a híd tövében fekvő parkot, a felső és alsó rakpartot.

Balaton Balázs korábban azt is elmondta, a kerület majdnem elkészült az úgynevezett kerületi szabályozási terv módosításával, jelezték a fejjebb vázolt szabályozási problémát a fővárosnak, ám az nem jelentkezik náluk.

A II. kerület amiatt aggódik, hogy a szükséges lépések megtételének hiányában, az fszkt módosítása nélkül a főváros eleshet azoktól a uniós támogatásoktól, amelyek utófinanszírozási formában volnának lehívhatóak.

Beleznay Éva azonban azt mondta, rendszeres kapcsolatban áll a várostervezőkkel, akik a kerületi szabályozási tervet készítik, ők pedig hetente konzultálnak a kerületekkel, úgyhogy nem érti a kérdést.

Természetesen a mi törekvésünk is, hogy amikorra eljön a támogatási szerződés megkötésének időpontja, azaz az ősz közepére valóban készen legyen ez a szabályozási terv, és ki lehessen adni az építési tervet - jelentette ki a főváros megbízott főépítésze.

A támogatási szerződést októberi határidővel írja alá a kormány és a főváros, és akkor megindulhat a Margit híd fölújítása - jegyezte meg Beleznay Éva.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×