eur:
389.47
usd:
361.56
bux:
68408.52
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Fokozott ellenőrzés: célkeresztben a rendszámtábla nélkül közlekedők

Fokozott ellenőrzés lesz ma a főváros be- és kivezető útjain, aminek célja az első rendszámtábla nélkül közlekedő autósok kiszűrése. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya Forgalombiztonsági Osztályának vezetője az InfoRádiónak elmondta: ilyen típusú ellenőrzésre a héten és a jövő hét elején is számítani kell.

A fővárosból ki- és bevezető főutakon közlekedőket ellenőrzik a rendőrök szerdán: elsősorban azokra a sofőrökre összpontosítanak, akiknek járművéről hiányzik az első rendszám - mondta az InfoRádiónak a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya Forgalombiztonsági Osztályának vezetője.

Kázsmér Tamás közölte: nem ez az egyetlen nap, amikor a rendőrök fokozottan ellenőrzik a rendszám nélküli autósokat, vasárnapig, illetve a jövő hét elején egy-egy újabb akcióra kell számítani.

A rendőrök, ha rendszámtábla nélkül közlekedő autóst kapnak el, a helyszínen megbírságolhatják - ennek összege három és húszezer forint között változhat -, vagy szabálysértési feljelentést tehetnek ellene - fűzte hozzá a BRFK osztályvezetője.

Nemcsak a személy- és teherautósofőröket, de a motorosokat is megbüntetik, ha a járművükön nincs, vagy nem látható a rendszám - jegyezte meg Kázsmér Tamás.

A BRFK munkatársa hozzátette: a rendőrök, ha megállítanak egy autóst, általános ellenőrzést tartanak, és vizsgálják az egészségügyi doboz meglétét, illetve az abban található eszközök, anyagok szavatossági idejét.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Fontos sávban a forint

Fontos sávban a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×