eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Orbán: közbizalom kell a válságkezeléshez

Orbán Viktor szerint a kialakult válságot csak akkor lehet jól kezelni, ha van közbizalom; a párt elnöke hozzátette: a Fidesz készül a kormányzásra, illetve arra, hogy az ország lerombolt hitelességét visszaállítsa, s megteremtse a közbizalmat.

"Programunk egyszerű és világos, újjáépítjük a közbizalmat, a megsemmisült szavahihetőséget a külföldi gazdasági szervezetek, befektetők és a magyar vállalkozások, illetve a magyar társadalmi csoportok előtt" - így fogalmazott Orbán Viktor az után, hogy találkozott a Nemzetközi Valutaalap (IMF) képviselőivel.

A Fidesz elnöke kifejtette: a közbizalom helyreállításának része a megállapodások kötése is. Orbán Viktor szerint olyan megállapodások kellenek, amelyek garanciát adnak a válságkezelés menetére a külföldi és a belföldi csoportok számára.

A pártelnök beszámolt róla: a vállalatokkal már megkezdték a tárgyalásokat arról, hogy a következő 10 évben 1 millió új munkahelyet teremtenek. Ez és a közbizalom helyreállítása a feltétele ugyanis annak, hogy stabil nyugdíj-, egészségügyi-, oktatási-, adó- és társadalmi rendszer alakuljon ki.

A pártelnök úgy vélte, hogy a következő kormány legnagyobb, legnehezebb feladata a megsemmisült szavahihetőség visszaállítása lesz. Ezt a munkát azonban késő elkezdeni akkor, amikor kormányra kerül a Fidesz.

Emlékeztetett rá: a Fidesz felkérte Szapáry Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnökét arra, hogy tartson kapcsolatot a nemzetközi gazdasági szervezetekkel, így az IMF-fel, s jószolgálati nagykövetként képviselje a párt közbizalom-helyreállító programját.

A nagykövet feladata az is, hogy már most segítsen a Fidesznek a megfelelő nemzetközi támogatottság megszerzésében, illetve képviselje azt, hogy a párt megbízható gazdaságpolitikában gondolkodik.

Szapáry György, aki szintén részt vett az IMF képviselőivel való találkozón, ezzel kapcsolatban kifejtette: úgy érzi, a nemzetközi szervezetek megadják a szükséges támogatást, hiszen látják, hogy a Fidesz megbízható gazdaságpolitikában gondolkodik.

Kérdésekre válaszolva a párt elnöke elmondta: a Fidesz Erős Magyarország programjában minden fontos gazdasági és társadalmi elképzelésük szerepel, így az is, miképpen akarják megvalósítani az adócsökkentését. Hozzátette: tekintélyes adócsökkentést akarnak végrehajtani, s erről tovább folytatják a tárgyalásokat a gazdasági élet szereplőivel. A leendő megállapodásban azonban annak is szerepelnie kell, hogy a csökkentett adót befizetik a vállalkozások.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×