eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Gyurcsány nem fél az előrehozott választástól

Adócsökkentésre csak egy másik adó vagy járulék emelésével lesz lehetőség a következő két évben - közölte a kormányszóvivő a szocialista párt vezetése és a kormány közötti kétnapos konzultáció szünetében. A dobogókői tanácskozás előtt a miniszterelnök elmondta, a kormány ősszel olyan javaslatokat terjeszt a parlament elé, amit szerinte az SZDSZ is meg fog szavazni.

Az MSZP elnöksége, a szocialista frakció vezetése és a kormány a következő két év politikájáról egyeztet zárt ajtók mögött a dobogókői volt BM üdülőben. Újságírók az épület közelébe sem mehetnek.

A kétnapos konzultáció elején a miniszterelnök elmondta, a kormány pozíciója stabil, a kisebbségi kormányzás másfél hónapja alatt ugyanis másfél tucat törvényt fogadott el a parlament nagy többséggel, ez a többség pedig szerinte a jövőben is kitart.

"A kormány sem az utcáról, sem a parlamenten belülről nem buktatható meg, mindkét kísérlet kudarcba fulladt. Az elmúlt másfél hónap, amit az önálló szocialista kormányzás jellemzett, azt mutatta, hogy működőképes az önálló szocialista kormányzás" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Az InfoRádió kérdésére a miniszterelnök elmondta, nem tartja veszélyesnek az előrehozott választásokkal kapcsolatos fideszes törekvéseket, még úgy sem, hogy az SZDSZ új elnöke nem zárta ki egyértelműen, hogy nem nyújt segítséget ez ügyben az ellenzéki pártnak.

Gyurcsány számít az SZDSZ-re

Gyurcsány Ferenc számít az SZDSZ-re is, hiszen szerinte a kormány olyan javaslatokat terjeszt ősszel a parlament elé, amiket a liberális párt támogatni fog.

A kétnapos dobogókői tanácskozás és a következő két év középpontjában az évek óta stagnáló foglalkoztatás bővítése szerepel. Ennek egyik legfőbb eleme a munkát terhelő járulékok csökkentése, de Daróczi Dávid kormányszóvivő a tanácskozás szünetében közölte, erre nem nyújthat fedezetet sem a nyugdíjak, sem az állami és szociális kiadások csökkentése.

"Az adócsökkentés fedezetét elsősorban az adórendszeren belül lehet megtalálni. Tehát, ha valahol az adóbevételek csökkenteni szeretné az állam, akkor az csak egy másik adó emelésével képzelhető e" - hangsúlyozta.

A konzultáció szerdán folytatódik, a párt jövő kedden a frakciót, a hónap végén pedig az országos választmányt tájékoztatja az új politikáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×