eur:
388.51
usd:
360.61
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Bauer Tamás elvszerű politizálást vár Fodortól

Bauer Tamás, az SZDSZ alapítója, egykori ügyvivője elképzelhetőnek tartja, hogy visszatérjen a pártba, de csak akkor, ha a párt visszatérne az elvszerű politizáláshoz, és a vezetés teret adna az eltérő véleményeknek is.

Fodor Gábor, a szabad demokraták új elnöke visszahívná pártjába az SZDSZ meghatározó politikusait, köztük Bauer Tamást, Kis Jánost, Tölgyessy Pétert, Tamás Gáspár Miklóst és Hack Pétert.

Az InfoRádió megkereste az ügyben Tölgyessy Pétert is, aki nem nyilatkozott, de azt elmondta: nem kíván visszatérni az SZDSZ-be.

Ha valóban változik az SZDSZ vezetésének politikája, ahogy azt a szombaton megválasztott új elnök, Fodor Gábor ígéri, akkor Bauer Tamás lát lehetőséget arra, hogy visszalépjen a pártba.

Mint ahogy az egykori politikus az InfoRádióban elmondta, elsősorban azt értékelné pozitívan, ha az SZDSZ csak olyan mértékű adócsökkentést javasolna, amely annak megfelelő állami kiadáscsökkenéssel is párosul.

Szerinte a pártnak a gyakorlatban is alkalmaznia kellene azokat az elveket, amelyeket a közélet tisztaságának szükségessége kapcsán fogalmaz meg.

Emellett lehetőséget kellene adni arra, hogy a párton belül több álláspont is hangot kapjon, jelenleg ugyanis csak egyetlen vélemény érvényesülhet az SZDSZ-ben.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×