eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Újabb jogszabály landolhat a kukában

Felpuhul az orvosok gyógyszerfelírását büntető kormányrendelet. Az InfoRádió úgy tudja: a szakma nyomására a kormánypárt belátta, hogy nem túl igazságos az a szabályozás, amely büntetné azokat az orvosokat, akik drágább gyógyszereket írnak fel az országos átlagnál. Kökény Mihály szocialista egészségpolitikus közölte: jövőre új jogszabály lesz, amelynek részleteit a közeljövőben dolgozzák ki.

A korábbi elképzelésekkel ellentétben valószínűleg júliustól sem bünteti az Országos Egészségbiztosítási Pénztár azokat az orvosokat, akik az országos átlagot meghaladó arányban írják fel az azonos hatóanyagú gyógyszerek közül a drágábbat.

Kökény Mihály, a szocialisták egészségpolitikusa az InfoRádióban elmondta: a szakma által régóta sérelmezett rendelkezés nehezen végrehajtható, ezért a minisztérium módosítaná azt. A változtatások 2009 januárjától léphetnek hatályba.

Azt azonban hangsúlyozta: a kormányzat álláspontja továbbra is az, hogy meg kell vizsgálni azoknak az orvosoknak az indokait, akik rendszeresen a drágább készítményeket írják fel betegeiknek.

Nem ez az egyetlen, egészségüggyel kapcsolatos törvény, amelyet visszavon a kormányzat. Az Országgyűlés nemrég a sokak által vitatott pénztártörvényt helyezte hatályon kívül.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×