eur:
401.4
usd:
366.82
bux:
74279.86
2024. október 11. péntek Brigitta

Fodor Gábor az SZDSZ elnöke

Fodor Gábor nyerte az elnökválasztást az SZDSZ rendkívüli tisztújító közgyűlésén. A volt környezetvédelmi miniszter mindössze két szavazattal kapott többet a mostani pártelnöknél: rá 346, Kóka Jánosra 344 küldött szavazott. Három szavazat érvénytelen volt.

Az SZDSZ új elnöke azt mondta, a feladat, amit kapott rendkívül felemelő és egyben rendkívül nehéz. Kijelentette: kemény munkával sikereket fognak elérni.

Fodor Gábor köszönetet mondott azoknak, akik rá szavaztak, és azoknak is, akik nem. Azok, akik Kóka János táborához tartoztak, mindig emlékeztettek arra, hogy egyikünk sem tökéletes - közölte.

"Mindig oda kell figyelnünk a másik véleményére. Soha nem lehet kizárólagos vélemény egy pártban, hanem mindig demokratikus vitát kell folytatni" - mondta.

Hozzátette: olyan szereppel tüntették ki most a küldöttek, amelyet előtte Kis János, Tölgyessy Péter, Pető Iván, Kuncze Gábor, Magyar Bálint, Demszky Gábor és Kóka János töltött be.

Az új elnök felhívta a színpadra Kóka János leköszönő pártelnököt és megköszönte neki az elmúlt egy évet, hogy töretlen hittel, lendülettel képviselte a szabad demokrata értékeket.

Fodor Gábor azt javasolta a küldötteknek, hogy Demszky Gábor főpolgármestert válasszák meg a párt ügyvivőjének. "Én Demszky Gábor nélkül nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy sikeres lesz az ügyvivői testület" - fogalmazott.

Kóka János az eredményhirdetés után azt hangsúlyozta, hogy a verseny lezárult és eljött az együttműködés ideje. Azt javasolta utódjának, hogy holnaptól fogjanak össze, egyesítsék erőiket és ezáltal "vigyük be a liberális pártot az európai és a magyar parlamentbe".Tárgyalni akar Magyarország jövőjéről

Fodor Gábor elmondta azt is, hogy tárgyalást kezdeményez a parlamenti pártok vezetőivel Magyarország jövőjéről.

Mint mondta, az MSZP-vel szeretné áttekinteni, hogy a kisebbségi kormány milyen javaslatok mentén akarja vezetni az országot.

Fodor Gábor hangsúlyozta: szeretné, ha egyetlen SZDSZ-es sem érezné magát vesztesnek a választás után, mert egységes pártra van szükség és nem szabad, hogy ellentét legyen a tagok közt. Hozzátette, szeretne együtt dolgozni Kóka Jánossal is.

A szoros eredmény - a két szavazatnyi különbség - szerinte azt jelenti, hogy valódi választás történt, igazi programok versengtek egymással.

Fodor Gábor beszélt arról is, hogy első munkanapján hozzálát a párbeszéd és a nyitás programjának megvalósításához.

Szavai szerint az SZDSZ olyan párt lesz, amely az ország érdekében hozza meg döntéseit, de ezek közül nem mindegyik lesz könnyű.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
NNGYK: újra tarol a koronavírus, már a minták is ezt mutatják

NNGYK: újra tarol a koronavírus, már a minták is ezt mutatják

Az előző héten akut légúti fertőzés tüneteivel 228 ezer, influenzaszerű megbetegedéssel pedig 18 600 fő fordult orvoshoz. Molnár Zsuzsanna, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ járványügyi és védőoltási osztályának vezetője.szerint ezek a számok jóval magasabbak, mint egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban.

Orbán Viktor péntek reggel: a szerdai strasbourgi vita "rock and roll" volt

Terjedelmes interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak péntek reggel. Szerinte Strasbourgban annak a bejelentése történt meg szerdán, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt, és azt is megmondták, ki vezesse. De Orbán Viktor bejelentette "az ellenállást". Meghirdette a 2025-ben reményei szerint 3-6 százalékos gazdasági növekedést szavatoló gazdasági stratégiát, 3 elemet fel is fedett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
Mérsékelt eséssel indult a nap a magyar tőzsdén

Mérsékelt eséssel indult a nap a magyar tőzsdén

Az amerikai tőzsdék mérsékelt esésekkel zárták a pénteki kereskedést, az ázsiai részvénypiacokon azonban ma több irányadó index emelkedik, az európai tőzsdék mérsékelt elmozdulásokkal nyitottak, a magyar tőzsde kis mínuszban nyitott. Ma az inflációs adatoké a főszerep külföldön, valamint megkezdődik a negyedéves jelentési szezon, két amerikai nagybank is közzéteszi ma délután a számait, amelyek megadhatják az alaphangulatot a kereskedéshez.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×