eur:
389.52
usd:
361.58
bux:
68420.93
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Újraindul az ágyszámcsata a kórházak között

Június 30-ig dönthetnek a Regionális Egészségügyi Tanácsok a területükön működő kórházak ágyszámelosztásáról, egyúttal javasolhatják az egészségügyi miniszternek egyes osztályok bővítését. A legtöbb régió a belgyógyászati ágyak számát növelné. Az InfoRádió által megkérdezett Észak-Magyarországi Regionális Egészségügyi Tanács elnöke is ezt javasolná.

Április 30-ig kellett készíteni egy tanulmányt a régió kapacitásbeli állapotáról, és beküldeni azt az egészségügyi miniszternek. Ezt követően május végéig kellett bekérni az önkormányzatoktól és a kórházaktól a változtatási igényeket - mondta az InfoRádiónak az Észak-Magyarországi Regionális Egészségügyi Tanács elnöke.

Csiba Gábor kiemelte: június 30-ig össze kell vetni az igényeket a tanulmánnyal, megnézni, hogy melyik igény jogos, és melyik nem. Végül javaslatot kell tenni a miniszternek, hogy a nem súlyponti intézmények ágyszámának melyik igényét hagyják jóvá, és mi az, ami egy régión belüli kapacitás-átcsoportosítással megoldható.

A területi ellátási kötelezettségről szóló részen kellene változtatni, mert úgy tűnik, vannak határviták más régiókkal, ugyanis egyes települések másik régióhoz akarnak tartozni - közölte az Észak-Magyarországi Regionális Egészségügyi Tanács elnöke.

Csiba Gábor szerint több belgyógyászati, azon belül kardiológiai (szív- és érrendszeri) és nefrológiai (vesekezelő) ágyra lenne szükség.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×