eur:
389.73
usd:
362.76
bux:
68131.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szükséghelyzet miatt küldték tovább a koraszülötteket

A fertőzés okozta szükséghelyzet miatt kellett koraszülötteket továbbküldeni egy budapesti intenzív centrumból más, távolabbi kórházba - közölte az egészségügyi miniszter.

Székely Tamás azután beszélt erről, hogy a Magyar Nemzet című napilap azt írta: egy-egy intézmény ellátási gondok miatt kénytelen továbbküldeni a koraszülötteket más kórházba. A miniszter hangsúlyozta: ez kivételes eset volt és a kapacitások általában elegendőek.

A tárcavezető hozzátette: a koraszülött-ellátást végző centrumok kihasználtsága nem száz százalékos, Magyarországon az újszülöttek közül 6-8 százalék koraszülött, és még kevesebben vannak azok, akik intenzív ellátásra szorulnak.

Megállapodás

Székely Tamás korábban együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségével (MOTESZ).

Kiss István, a szövetség leendő elnöke az InfoRádióban elmondta: átfogó programot dolgoztak ki, amelyben javaslatot tesznek az egészségügy strukturális, adatkezelési, dokumentációs, finanszírozási és ellenőrzési tevékenységére, a humánerőforrás-fejlesztésre és összefogja a nemzeti programokat. A keretszerződés határozatlan időre szól.

A miniszter az egészségügyi reformról azt mondta: az nem torpant meg, az eddigi eredményeket kívánják stabilizálni, ehhez szakmai háttérbázis kell, amihez a MOTESZ segítséget nyújt.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 11:16
×
×
×
×