eur:
389.36
usd:
361.33
bux:
68458.13
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Megunták Bicskét a kubaiak

Eltűnt a bicskei befogadó állomáson szállást kapó harminc kubai menekült többsége - közölte a tv2 híradója.

A Bevándorlási Hivatal megerősítette a csatorna információit és hozzáfűzte: néhány kubait kivéve mindenki megígérte, hogy visszatér az állomásra, ezért nem kerestetik őket.

Daragó Réka szóvivő azt mondta: tudomásuk szerint a menekültek közül heten Magyarországon vannak, páran Spanyolországba mentek, ötükről nem tudnak semmit. Hozzátette: senkinek nem kötelező a jelenlét, ha a menekülteknek arra lehetőségük adódik, bármikor elhagyhatják a tábort. Többnapos eltávozás esetén viszont írásos engedélyt kell kérni.

A 28 kubai menekült korábban három évet töltött el az Egyesült Államok guantanamói támaszpontján, miután nem sikerült az Egyesült Államokba szökniük.

A magyar Külügyminisztérium augusztusban jelentette be, hogy kubai menekülteket fogad be Magyarország, miután szűk körű külügyi delegáció utazott az amerikai támaszpontra. Ezt követően Kuba hevesen bírálta Magyarországot, egyebek mellett az "Egyesült Államok lakájának" nevezve az országot.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×