eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Elkeseredésükben az államfőhöz fordulnak a gazdasági vezetők

Hamarosan a köztársasági elnökkel találkoznak az üzleti élet szereplői, a legégetőbb feladatokról június 18-án egyeztetnek az államfővel. Több gazdasági vezető még 2006-ban tette közzé kéréseit, azonban ezekből azóta semmi sem valósult meg.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy több gazdasági szereplő 2006-ban tette közzé kéréseit, ezekből az elmúlt években semmi nem valósült meg - írja a lap. A miniszterelnök által létrehozott különböző bizottságok is feleslegesen dolgoztak, hiszen reformjavaslataikat nem vette át a kormány. A türelem fogyását jelzi, hogy a szervezetek most már Sólyom Lászlóhoz fordultak. A legégetőbb feladatokról június 18-án egyeztetnek vele.

A Népszabadság Lengyel Gyulával, a Magyar Villamos Művek régi-új elnökével közöl interjút. A lapnak Lengyel Gyula azt mondta, el tudja képzelni a cég jövőjét a rendszerirányító és a belefoglalt áramhálózat nélkül is. Azt mondta, nem a korábbi véleménye változott meg, hanem a körülmények. Hozzátette, most sokkal inkább érzékelhető egy uniós nyomás. Azt azonban leszögezi, az MVM a régióban egyáltalán nem domináns szereplő, és nem él vissza piaci helyzetével. A beszélgetést elolvashatják a Népszabadságban.

A Napi Gazdaságból kiderül: az év eleji 107 milliárd forintról 75 milliárd forint közelébe zuhant a Budapesti Értéktőzsdén az összes nyitott határidős részvénypozíció árfolyamértéke, ami azt jelzi, hogy alaposan megtépázta az állományt a piac és az árfolyamok év eleje óta tartó csökkenése. A változás több tényezőnek tudható be. Az esésben szerepet játszott a nominális árfolyamcsökkenés, de a darabszámot tekintve is drasztikusan esett az elsősorban a Mol-ra és a Richterre nyitott határidős állomány.

A Világgazdaság arról ír, hogy Bajnai Gordon gazdasági miniszter nyolc kamara vezetőjével ül hétfőn tárgyalóasztalhoz. A miniszter azt mondta a lapnak, hogy a felzárkózó magyar gazdaság keretfeltételeit megteremtő megállapodásra van szükség. Bajnai Gordon a dereguláció, az adó és járulékrendszer, az aktív gazdaságpolitikai eszközök, a munkára ösztönző szociális segélyezési rendszer és a szakképzés területén vázol majd fel szükségesnek tartott intézkedéseket, és erről egyeztet a meghívottakkal.

A portfolió.hu szerint az előttünk álló hét főként a külföldi makrogazdasági jelentések szempontjából ígérkezik mozgalmasnak. A hét minden egyes napján fontos adatok érkeznek az Egyesült Államokból és az eurózónából is. A hét két leglényegesebb eseménye az Európai Központi Bank csütörtöki kamatdöntése és az amerikai átfogó munkaerő-piaci jelentés pénteki megjelenése lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×