eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Közoktatási javaslatcsomagot dolgoz ki a PDSZ

Részletes közoktatási javaslatcsomagot dolgoz ki augusztus közepéig a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és több szakmai egyesület, valamint oktatási szakértők és oktatáskutatók. Kerpen Gábor, az érdekképviselet elnöke az InfoRádióban azt mondta: a kormánynak erősítenie kell az iskolák helyzetét és szerepét, valamint fejlesztenie kell a pedagógusképzést.

Részletes közoktatási javaslatcsomag készül a terület legfontosabb kérdéseinek kezelésére a nyár végére - ebben állapodtak meg a fővárosban szombaton zárult közoktatási konferencia résztvevői.

Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke az InfoRádiónak, hogy a javaslatcsomagot augusztus második felében adják át az oktatási tárca vezetőjének. A közoktatási csomag kidolgozásában a PDSZ mellett az Élőlánc Magyarországért Mozgalom, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Magyar Nevelők és Tanárok Egyesülete, oktatási szakértők, oktatáskutatók vesznek részt.

A konferencia résztvevői úgy látták, a közösségi lét egyik legfontosabb eleme és színtere a közoktatás, és ebből fakadóan a kormánynak az a feladata, hogy erősítse a közoktatási intézmények helyzetét és szerepét - fejtette ki Kerpen Gábor. Hozzátette: bár a kormány szerint nőnek az oktatásra fordított kiadások, ebből a terület szereplői nem sokat éreznek.

A PDSZ elnöke hangsúlyozta: tíz-tizenöt éves állami programra van szükség a közoktatás fejlesztése érdekében. Kiemelt területként említette a pedagógusképzést és továbbképzést, amelyeket elitképzéssé kellene tenni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×