eur:
389.34
usd:
361.61
bux:
68034.28
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elfogadta a főváros a BKV paraméterkönyvét

Elfogadta a fővárosi kabinet a BKV legújabb paraméterkönyvét - tudta meg az InfoRádió. Az új, várhatóan ősztől érvényes menetrend mintegy egy milliárd forintos megtakarítást eredményez a BKV-nak, de a ritkítások mellett számos vonalfejlesztést is tartalmaz.

Az új paraméterkönyv szerint például a 62-es villamos a Blaha Lujza térig jár majd, vagy az 5-ös busz a Pasaréti tértől Rákospalotáig.

Az új paraméterkönyv a civil szervezetek szerint is előrelépés. Vitézy Dávid, a Városi és Előváros Közlekedésért Egyesület szóvivője elmondta, hogy az anyag kidolgozásában ők is részt vettek, több hálózatfejlesztési javaslatukat is beemelték. Ilyen például, hogy a metrók a jelenlegi 15 perc helyett később 10 percenként közlekednek este, valamint hogy az utolsó járatok 23 óra 30-kor indulnak a Deák térről minden irányba.

A 6-os villamos a tervek szerint éjszaka 0 óra 30-ig jár majd. A megtakarítást eredményező ritkítások a csúcsidei járatokat érintik, másrészt pedig több helyen csuklós buszok helyett szóló buszok közlekednek majd.

A paraméterkönyvet május 28-án tárgyalja a fővárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottsága, és a végső döntés is ott születik meg róla.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×