eur:
389.2
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fidesz: "botrányos ügyet akar a kormány eltussolni"

Hajszál híján elbukott a kormány egy interpellációs szavazást hétfőn a Parlamentben. Két fideszes politikus Kiss Péter kancelláriamininsztert kérdezte arról, Kapolyi László cége mennyiben segítette a közpénzügyi államtitkárt. A kormányoldal csak kettővel több szavazatot szerzett, ám két ellenzéki képviselő jelezte, hogy nem működött a szavazógépe. Emiatt a házbizottság is összeült, Szili Katalin házelnök azonban azt mondta: utólag nem változtatható meg a már kihirdetett szavazási eredmény.

Két fideszes politikus, Demeter Ervin és Balsai István a kancelláriaminisztert kérdezte arról: milyen információhoz jutott Keller László korábbi közpénzügyi államtitkárnak azután, hogy Kapolyi László szocialista képviselő egy magánnyomozó céget bízott meg bizonyos, gazdasági szempontból "bonyolult ügyek" feltárásával, és a nyomozók az államtitkár részére is gyűjtöttek információkat.

Kiss Péter válaszát az interpellálók nem fogadták el, ezért arról az Országgyűlés szavazott. A miniszter 185 támogató és 183 elutasító szavazatot gyűjtött, azonban két ellenzéki politikus, a kereszténydemokrata Latorcai János és a fideszes Iván László utólag azt jelezte, bár a teremben voltak, szavazógépük nem működött.

Ekkorra azonban a szavazás eredményét az elnöklő Lezsák Sándor már kihirdette, annak megváltoztatása érdekében azonban a Fidesz kezdeményezte a házbizottság rendkívüli ülésének összehívását.

A bizottság össze is ült, azt követően azonban Szili Katalin házelnök azt mondta: miután egy szavazás eredményét az ülést vezető elnök kihirdette, nincs mód utólagos korrekcióra.

A Fidesz mindezt botrányosnak tartja, ahogy azt Répássy Róbert elmondta, egy botrányos ügyet botrányos körülmények között akar a kisebbségi kormány eltussolni. Szavai szerint nyilvánvaló, hogy a kormánynak ebben a kérdésben nem volt meg a többsége.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Párizsban egy titkos vacsorán tárgyalt az EU Kína-politikájáról. A találkozóra néhány nappal Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása előtt kerül sor, és a két vezető megvitatta a Pekinghez kapcsolódó stratégiai, valamint az EU védelmi és finanszírozási kérdéseit. Mellette viszont kibontakozik egy újabb konfliktus Ursula von der Leyen bizottsági elnök jövőjéről is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×