eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Szolgálati autó fideszes módra: "Szeretem a kényelmet"

Egyebek mellett televíziózásra is alkalmas fedélzeti képernyőt kell tartalmaznia a legalább 220 lóerős, 10 millió forintos polgármesteri szolgálati autónak, amelynek közbeszerzési kiírásáról a napokban döntöttek Nagykanizsán.

A Zalai Hírlap beszámolója szerint a város költségvetésében elkülönített keretből olyan autót vásárolnának, amely a kiírás szerint nem lehet régebbi kétévesnél, maximum 35 ezer kilométert futhatott, külső-belső felszereltségének pedig számos extrát kell tartalmaznia.

A közbeszerzési eljárás dokumentációja felsorolja, hogy CD-tárral, első sportülésekkel, elektromos toló- és billenőtetővel, könnyűfém keréktárcsákkal is rendelkeznie kell az autónak, és fantomfekete gyöngyház színét és Alcantara üléshuzatát - vagy azokkal egyenértékűeket - szintén tételesen felsorol a kiírás.

Marton István, a Fidesz és a KDNP támogatásával megválasztott polgármester a távirati irodának azt mondta: a városban régóta a saját kocsijával jár, azóta is, hogy hónapokkal ezelőtt valaki maró folyadékkal leöntötte az autóját. Új szolgálati kocsira pedig szükség van, mert a jelenlegi Opel Vectra már 8 éves, 300 ezer kilométert futott, és az elmúlt két évben 2 millió forintot költöttek rá.

Volt, hogy Budapestre menet a zalaegerszegi polgármester vett fel az autójába, mert menet közben meghibásodott a kocsi - jegyezte meg.

Arra a kérdésre, hogy Nagykanizsa általa sokszor hangoztatott jelentős hitelállománya mellett szükségesnek tartja-e ekkora értékű autó beszerzését, a polgármester azt mondta: ezt a kocsit két polgármesteri ciklusra vásárolnák.

A luxusfelszereltséggel összefüggésben a városvezető azt mondta: nem ismeri pontosan a kiírás tartalmát. Marton István hozzátette: "Öreg vagyok már, szeretem a biztonságot és szeretem a kényelmet".

A felvetésre, hogy a kiírás részletei gyakorlatilag egyetlen típusú és felszereltségű autóra, egy Audi A6-osra vonatkoznak, a polgármester közölte: szerinte minimum három, de lehet, hogy öt ajánlat is lesz a szolgálati autóra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×