eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Tiltakoznak a szerzői jogi törvény módosítása ellen

A szerzői jogi törvény módosításának jelenlegi tervezete elleni tiltakozó határozatot fogadott el közgyűlésén a negyven zenei szakmai szervezetet tömörítő Magyar Zenei Tanács.

A közgyűlés megállapította, hogy a törvénymódosítás előkészítése és szakmai egyeztetése a muzsikusok képviselőinek részvétele nélkül zajlott.

A tanács szerint a tervezet lényegében frontális támadást indít az alkotókat, előadókat és más jogosultakat képviselő közös jogkezelő szervezetek - például az Artisjus - tevékenysége ellen.

A Magyar Zenei Tanács tagszervezetei elfogadhatatlannak tartják, hogy a kulturális minisztérium a jövőben nem venne részt a közös jogkezeléssel összefüggő feladatok ellátásában, és ezzel a szellemi alkotó munkát az ipari, kereskedelmi tevékenység körébe utalná.

A Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete a közgyűlésen kezdeményezte a kulturális érdekegyeztető tanács összehívását is az ügyben május 28-ra.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×