eur:
389.4
usd:
363.38
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Több napos sztrájkot is kilátásba helyeznek a BKV-dolgozók

Kedden sem született megegyezés a BKV vezetősége és a szakszervezetek között. Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője elmondta: a sztrájk idején nyújtandó elégséges szolgáltatás mértékéről csütörtökön egyeztetnek ismét.

A szóvivő hangsúlyozta: meghirdetik a több napos sztrájkot, ha 2-3 hét múlva sem állapodnak meg a követelésekről.

Nemes Gábor az InfoRádióban elmondta: a BKV vezetése arra kérte a szakszervezeteket, hogy legalább egy héttel előre jelezzék, mikor kívánnak sztrájkolni. A BKV-dolgozók sztrájkbizottságának szóvivője elmondta, hogy csütörtökig döntenek, teljesítik-e a kérést.

A szakszervezetek ismét megerősítették: továbbra is a BKV gazdasági helyzetének megnyugtató rendezését várják a főváros és az állam bevonásával, továbbá a paraméterkönyv visszavonását, a tervezett létszámleépítés leállítását és a munkakörülmények javítását követelik.

A szóvivő közölte: bár a közlekedési vállalat vezetése ígéretet tett a dolgozói létszám megőrzésére, az üzleti tervén ennek ellenére nem változtatott a vállalat.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×