eur:
389.53
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fodor: A kisebbségi kormányzás a gúzsba kötöttséget jelenti

A szabad demokraták ügyvivője szerint egy új alapokra helyezett, új szereplőkkel létrejövő MSZP-SZDSZ koalícióra lenne szükség. Fodor Gábor az InfoRádiónak azt mondta: az ország érdeke, hogy cselekvőképes kormány működjön, személyi kérdésekről azonban egyelőre még korai beszélni.

Az SZDSZ-nek a továbbiakban ellenzéki pártként kell viselkednie, ugyanakkor konstruktívnak kell lennie: mérlegelés után, a tartalom alapján kell döntenie arról, hogy támogat-e egy adott kérdést vagy sem - mondta az InfoRádiónak Fodor Gábor szabad demokrata ügyvivő.

A politikus közölte: az SZDSZ előtt három út áll, a pártnak pedig azt kell választania, amely az ország érdekét szolgálja. A lehetőségek között szerepel a kisebbségi kormányzás, az előrehozott választás és egy új alapokon létrejövő politikai együttműködés.

A kisebbségi kormányzás a gúzsba kötöttséget jelenti, így ez nem szolgálhatja az ország érdekét - véli Fodor Gábor. A politikus szerint az előrehozott választás sem megfelelő megoldás, hiszen előfordulhat, hogy valamelyik politikai erő kétharmados többséget szerez, ez pedig nem tenne jót a magyar demokráciának.

Leginkább az lenne a kívánatos, ha új politikai alapon, új szereplőkkel létrejövő együttműködés alakulna ki a pártok, az SZDSZ és az MSZP között - hangsúlyozta a szabad demokraták ügyvivője.

Az ország érdeke elsősorban az, hogy cselekvőképes kormánya legyen - jelentette ki Fodor Gábor.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×