eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fidesz-tiltakozás a gyógyszertárak pénzbüntetése miatt

Méltatlannak és megalázónak tartja az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának fideszes alelnöke, hogy egy hibás szoftver miatt bírságolt meg 400 gyógyszertárat az egészségbiztosítási pénztár. Az OEP összesen 2,2 millió forintra bírságolta a patikákat, mert azok elmulasztották ellenőrizni a vények kiváltásánál a jogviszonyt.

Kritizálja az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának fideszes alelnöke, Mikola István, hogy egy hibás szoftver miatt bírságolt meg 400 gyógyszertárat az egészségbiztosítási pénztár.

Összesen 2,2 millió forintra bírságolta az OEP a patikákat, mert azok elmulasztották ellenőrizni a vények kiváltásánál a jogviszonyt.

Az ellenzéki politikus azt mondta: a gyógyszertárakban használt szoftver hibás, mert már a taj-szám beírásánál azt jelzi a rendszer, hogy nem történt ellenőrzés. Úgy vélte: ennek alapján egyértelmű, hogy az OEP, illetve a szoftvert üzemeltető rendszergazda a hibás.

Mikola István hangsúlyozta: a büntetés kifizetése nehéz helyzetbe hozza a magyarországi kispatikákat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×