eur:
398.8
usd:
363.62
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Nem profitáltak a kormánypártok a szakításból

Nem tett jót a koalíció felbomlása a kormánypártok támogatottságának: az MSZP-t a választópolgárok 15 százaléka, míg a szabad demokratákat csupán 1 százaléka támogatja - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből.

Závecz Tibor véleménykutatási igazgató az InfoRádióban elmondta: az MSZP szavazói kezdenek elbizonytalanodni, kiábrándulni az SZDSZ-ből, nem találnak olyan pártot, amelyre szívesen adnák a voksukat a kisebbségi kormányzásba kényszerülő szocialista párton kívül. Azaz nem tudják, hogy egy esetleges második fordulóban kire szavaznának, ha jelöltjük kiesett.

A Fidesz támogatottsága a teljes népességen belül 39 százalékos, a biztos pártválasztók között pedig 69 százalékos. Jelenleg 3,1 ember adná voksát a legnagyobb ellenzéki pártra, míg a szocialistákra 1,2 millió.

Az MDF bár közelebb áll a parlamentbe jutáshoz, mint a SZDSZ, még mindig a küszöb alatt, 3 százalékon áll.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×