eur:
393.84
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Horn Gábor már nagyon sajnálja

Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke trágár szavakkal kommentálta vasárnap este az SZDSZ választási központjában Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a népszavazást értékelő beszédét. A nem nyilvánosságnak szánt mondatokat a HírTv rögzítette, Horn Gábor közleményben követett meg mindenkit, akit vasárnap este megbántott.

Kóka János, az SZDSZ elnöke és Horn Gábor kampányfőnök az SZDSZ kampánysátrában nézte Gyurcsány Ferenc kormányfő a népszavazást értékelő beszédét. A miniszterelnök egyebek között azt mondta: az emberek nem akarták a 300 forintos vizitdíjat, ezért voksoltak ellene."Nem azt mondták Feri, hanem azt, hogy menj a p...csába! Valljuk be!" - kommentálta Horn Gábor az elhangzottakat. S bár megjegyzéseit nem a nyilvánosságnak szánta, de azt a HírTV rögzítette.

Horn Gábor bár nem durva szavakkal, de nyilvánosan is hasonlóan értékelte a három igenes népszavazást. Azt mondta az InfoRádiónak, hogy a "referendumon talán egy kicsit a kormányról is szavaztak az emberek". "Véleményt mondtak arról, hogy akarják-e és hogyan, hogy továbbmenjenek a folyamatok. Az SZDSZ ki fog tartani a reformok mellett" - tette hozzá.

Durva szavaiért hétfőn bocsánatot kért a politikus, közleményében úgy fogalmazott: "A Fidesz a kampány során végig azt próbálta elhitetni, hogy a népszavazás nem csak három szakkérdésről, hanem a kormányról szól. Nincs kétségem afelől, hogy ezt sokan el is hitték nekik. E véleményemet fogalmaztam meg tegnap egy beszélgetés során igencsak szabados módon, amit az egyik televízió kamerája rögzített".

"Választási éjszakákon mindig szabadabban nyilatkozik az ember - főleg ha azt gondolja, nem a kameráknak beszél. Mindez néha akaratlanul is sértő lehet. Én ezúton kérek elnézést, mindenkitől, akit tegnapi mondataimmal megbántottam" - közölte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×