eur:
393.42
usd:
367.65
bux:
66328.13
2024. április 24. szerda György

Horn beismerés: a kormányról is szavaztak az emberek

Nem érte meglepetésként a népszavazáson leadott igenek elsöprő száma a Szabad Demokraták Szövetségét. Horn Gábor kampányfőnök az InfoRádióban hozzátette: a nemek száma váratlanul sok volt.

Nagyjából erre számítottunk, nagy meglepetés nincs. A nemek száma meglepően sok. Sok embert sikerült meggyőznünk egy nehéz időszakban, amikor nagyon sokan úgy gondolják, van ingyen ebéd, az állam megoldja problémáinkat, hogy az öngondoskodás és felelősségvállalás egy értelmes fogalom - mondta a kampányfőnök.

Horn Gábor közölte: tudomásul kell venniük, hogy az emberek többsége ezekben a fontos részkérdésekben nem így gondolkodott.

A referendumon talán egy kicsit a kormányról is szavaztak az emberek egy nehéz időszakban. Véleményt mondtak arról, hogy akarják-e és hogyan, hogy továbbmenjenek a folyamatok. Az SZDSZ ki fog tartani a reformok mellett - mondta a politikus.

A parlamentnek végig kell gondolnia, hogy miként működik tovább a rendszer. Ezek fontos szabályozóeszközök, nem csak bevételi források voltak - jelentette ki.

Horn Gábor emlékeztetett arra, hogy a kieső bevételeket nem lehet pótolni, mert azokról az Alkotmánybíróság is kimondta: nem költségvetési tételek.

A kormány nem próbálja meg beszedni a kieső bevételeket, hanem tudomásul veszi, hogy azok nincsenek, és ennyivel szegényesebb lesz a felsőoktatás és az egészségügyi ellátás - tette hozzá.

Annyi tapasztalata van a népszavazásnak, hogy ma Magyarországon az emberek egy jelentős része még nem akar átütő, igazi, 21. századi polgári Magyarországot. Ezzel szembe kell néznünk mindannyiunknak - mondta Horn Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×