INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Semjén: Senkit sem hagyunk az "út szélén"

InfoRádió / MTI
A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke szerint a pártja és a Fidesz által közösen benyújtandó törvényjavaslat gondoskodni fog az orvosokról és az egyetemekről is. Semjén Zsolt hangsúlyozta: senkit sem hagynak az "út szélén".

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke szerint a Fidesz-KDNP frakciószövetség törvényjavaslatának lényege, hogy az gondoskodik az orvosokról és az egyetemekről is.

Semjén Zsolt a Polgárok Házában azt mondta, javaslatuk első része a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről rendelkezik, a második pedig a 2008-as költségvetés módosításával arra tesz indítványt, hogy a díjak eltörlésével kieső bevételeket mely minisztériumok kommunikációs és marketing forrásaiból fedezzék.

A javaslat harmadik részében azt indítványozzák, hogy 2009. január 1-től a Szerencsejáték Zrt. játékadó címén befizetett 41 milliárd forintját osszák fel: 11 milliárd forint menne a felsőoktatási, 30 milliárd pedig az egészségügyi fejlesztésekre.

Semjén Zsolt kitért azoknak a baloldali érzelmű szavazóknak "a bölcsességére, akik éltek a népszavazás lehetőségével, mert átláttak a kormányzati hazugságokon". Hozzátette: Isten hozta őket is a magyar szolidaritás táborában.

A KDNP elnöke úgy vélte, belpolitikai kérdésben még soha nem volt Magyarországon ilyen egység, összefogás, mint a mostani népszavazáson. Semjén Zsolt közölte: a Gyurcsány-kormány saját szavazóinak akaratával is szembement.

A címlapról ajánljuk