eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kiosztották a Pulitzer-emlékdíjakat

Az idén öt újságírónak, valamint az InfoRádió alkotóközösségének ítélték oda a Pulitzer-emlékdíjat. A díjat a magyar származású Fábry Pál és a Magyar Hitelbank Rt. alapította a nyomtatott és az elektronikus sajtó képviselői számára.

A 2007. évi tevékenysége alapján cikk, cikksorozat kategóriában Bódis András, a Heti Válasz belpolitikai rovatvezetője, a tényfeltáró újságírás kategóriában Rajnai Attila kapta az elismerést, aki elsősorban az Élet és Irodalomban publikál.

Rádiós újságírói tevékenységért Zentai Pétert, a Magyar Rádió berlini tudósítóját, képi megjelenítésért Gárdi Balázs fotóriportert díjazták, akinek fotóit rendszeresen közli a Földgömb magazin.

Életművéért Rapcsányi László egykori rádiós újságíró, szerkesztő vehette át az elismerést. Az alkotóközösségnek járó elismerést az InfoRádió kapta.

A díjazottak:

Bódis András 2001 óta munkatársa a Heti Válasznak, 2004 óta pedig belpolitikai rovatvezetője. A Szigorúan titkos villatulajdonos, valamint a Székházbotrány a Vérmezőn című cikkekért 2006-ban és 2007-ben is megkapta a Minőségi Újságírásért Díjat. Emellett Kóka János cégügyeiről szóló cikksorozatát Gőbölyös Soma-díjjal jutalmazták 2008j-ban.

Rajnai Attila tíz éve publikál az Élet és Irodalomban, négy éve a lap állandó munkatársa. 2001-ben az olajhamisításról írt, az Olaj a Bűzre című riportsorozatáért Gőbölyös Soma-díjat, 2005-ben pedig a Tokaji borcsaták című cikksorozatáért a Minőségi Újságírásért Díjat vehette át.

Gárdi Balázs szabadúszó fotóriporter, aki eddig háromszor nyerte el a Magyar Sajtófotó pályázat nagydíját. 2002-ben a World Press Photo pályázatán sportsorozat kategóriában 1. díjat nyert, emellett számos nemzetközi elismerést tudhat magáénak.

Zentai Péter 1976-ban kezdett a Magyar Rádiónál dolgozni. Tíz éven át hírszerkesztőként dolgozott, majd a Krónika, illetve a Külpolitikai Szerkesztőség munkatársa lett. A nyolcvanas években a CNN amerikai hírtelevíziónak tudósított a magyarországi rendszerváltás fejleményeiről. 1991 és 1995 között a Magyar Rádió bécsi tudósítója volt, 2000 és 2003 között pedig Washingtonból tudósította a rádiót. A kilencvenes években és 2005-ben a Magyar Rádió elnökei Nívódíjban részesítették. 2007-ben elnyerte a magyar külügyminiszter díját tudósítói munkája elismeréseként.

Rapcsányi László1960-tól a Magyar Rádió külső, majd '68-tól belső munkatársa. 1987-től a Sárga regények című sorozat szerkesztője. Később a Vallási Főszerkesztőség vezetője lett. Főbb műve A Biblia világa, a Mikrofonnal a Föld körül , a Vendégségben őseinknél, a Beszélgetések a Bibliáról, az Áthosz, a Szent Hegy és lakói, valamint a Jeruzsálem. Munkáját eddig Rózsa Ferenc-díjjal, SZOT-díjjal, Kazinczy-díjjal, Szenes Hanna-díjjal, valamint Magyari Lajos-díjjal jutalmazták.

Az InfoRádió, Magyarország egyetlen hírrádiója, 2000-ben kezdte meg a rádiós műsorszolgáltatást. Az FM 95,8-as budapesti regionális frekvencián sugárzó adó a kereskedelmi rádiók között egyedülálló módon sem zenét, sem szórakoztató tartalmat nem közvetít, és saját véleményt vagy kommentárt sem közöl. Az InfoRádió 2002 óta a BBC stratégiai partnere, 2004-ben elnyerte a Superbrand titulust. A Szonda Ipsos - GfK tavalyi felmérése szerint a rádiót naponta mintegy 100 ezer ember hallgatja, az inforadio.hu hírportált pedig hétköznaponként átlagosan hatvanezer egyedi látogató keresi fel.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×