eur:
393.76
usd:
368.42
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Hárman meghaltak szavazás közben

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaskán, valamint a Győrhöz közeli Nyúlon is meghalt egy választópolgár a szavazóhelyiségben. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyvarsányban egy szavazatszámláló veszítette életét.

Rosszul lett egy tornanádaskai lakos miután belépett a szavazóhelyiségbe, a kiérkezett orvos már nem tudta megmenteni az életét, a szavazást felfüggesztették.

Nagy István körjegyző elmondta: a 74 éves tornanádaskai férfi délelőtt háromnegyed 11-kor akarta leadni szavazatát, de a szavazóhelyiségben rosszul lett. Kihívták hozzá a mentőt, és mentőhelikopter is érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településre, de az orvosnak már nem sikerült újraélesztenie a beteget.

A Győrhöz közeli Nyúl községben egy 72 éves asszony veszítette életét. Az idős nő már leadta voksát, amikor az általános iskolában kialakított szavazókörből kilépve rosszul lett és összeesett. A szavazatszámláló bizottság egyik orvos tagja mentőt hívott hozzá, és megpróbálták újraéleszteni, életét azonban már nem tudták megmenteni.

Nagyvarsányban a szavazatszámláló bizottság egyik tagja lett rosszul még az urnanyitás előtt. A 62 éves férfihoz azonnal mentőt hívtak, azonban a helyszínen életét vesztette.

Győrben egy asszony kifogással élt amiatt, hogy péntek este kórházba került férje elesik a népszavazástól - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Iroda vezető-helyettese. Debreczeniné Pócza Márta elmondta: mozgóurnát írásban kérhetnek a szavazás napján azok a mozgásukban gátolt emberek, akik igazolással rendelkeznek arról, hogy másutt akarnak szavazni, nem a választási névjegyzékben számukra rögzített szavazókörben.

Igazolást pénteken 16 óráig lehetett kérni. Az érdekelt szavazópolgár kórházba kerülésének időpontja emiatt fontos az ügyben. A kifogásról a területi választási bizottság hoz majd döntést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×