eur:
392.26
usd:
366.76
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Gyurcsány: "Ez nem járható út"

Az MSZP elnöke szerint a papírforma győzött a népszavazáson, mivel az emberek legközvetlenebb hétköznapi érdekükre, a pénztárcájukra hallgattak. Gyurcsány Ferenc közölte: a népszavazás közjogi következményét végre kell hajtani. A kormányfő szerint nem járható út azt mondani az embereknek, hogy nélkülük rendbe tehetők az ügyeink.

Az MSZP elnöke a népszavazás eredményét értékelve úgy fogalmazott: a referendum döntését a kormány tudomásul veszi. "A papírforma győzött, az emberek legközvetlenebb hétköznapi érdekükre, a pénztárcájukra hallgattak" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A nagyobbik kormánypárt vezetője szerint miután a népszavazás eredeti célja a kormány megbuktatása volt, ebben az értelemben a referendum vereséget szenvedett. "Ezt a politikai célt nem tudta és nem is tudja elérni" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök hangsúlyozta: sem az ő, sem a kormánypártok véleménye nem változott, amennyiben azt gondolják: a jobb egészségügyhöz és felsőoktatáshoz több pénz kell, márpedig akkor muszáj világosan és egyenesen beszélni. "Pénze csak az embereknek van. Vagy adón és járulékon át fizetik meg, vagy közvetlen hozzájáruláson keresztül" - jelentette ki az MSZP elnöke.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, nem könnyű ezt elmagyarázni, 3 millió embernek nem is sikerült. "Lehet bíztató, hogy több mint 4 millió ember nem volt hajlandó támogatni ezt a kérdésfeltevést" - tette hozzá a pártelnök, aki szerint vannak, akik a konkrét kérdésekre mondtak nemet, de vannak és lehetnek olyanok, akik a kormányzás egészével kapcsolatos kritikájuknak adnak hangot.

A miniszterelnök szerint közvetlen feladat, hogy a népszavazás közjogi következményét végre kell hajtani. Ugyanakkor hangsúlyozta: "nem változott az a véleményünk, hogy bármennyire is jó lenne azt mondani: Önök nélkül rendbe tehetők az ügyeink, ez nem járható út. Ilyen út nincsen. Azt mondani, hogy Önök helyett fizet az állam, az emberek becsapása. Nem lehet egyik kézzel adni, a másikkal elvenni".

Gyurcsány Ferenc szerint a népszavazás eredménye figyelmeztet arra, sokkal többet kell tenni azért, hogy az emberek értsék az összefüggéseket. A következő két évben több lehetőség is lesz arra, hogy okosan ne csak beszélgessünk, hanem közös megállapodásra is jussunk - fejezte be beszédét az MSZP elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×