eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Elhalasztották Sólyom László ukrajnai útját

Elhalasztották Sólyom László ukrajnai útját - írja a Magyar Nemzet. Ennek egyik oka az, hogy a vereckei emlékművet nem tudják átadni a tervezett időpontban, március 14-én. Sólyom László utazása várhatóan nyáron lesz.

A Népszabadság cikkében azzal a gondolattal játszik el, hogy a 100. nemzetközi nőnap alkalmából új mozgalmat indíthatnának a nők: ez lenne a mentsük meg a férjeinket!

A magyaroknál az európai országokhoz képest átlagon felüli az a trend, hogy a férfi tarja el a családot, a nő feladata pedig a háztartás és a gyereknevelés. Ez a világtrendekkel szembenálló nemi polarizáció súlyos stresszt okoz a férfiakban.

A nőknek viszont a rájuk erőltetett szerepben több ponton is helyt kell állniuk. A lap különböző kutatásokat ismertetve próbál választ találni arra, hogy hogyan alakult ki a nemek közötti munkamegosztás, és milyen változások lennének kívánatosak.

A Magyar Nemzet Sólyom László köztársasági elnök elhalasztott ukrajnai útjáról ír. Ennek egyik oka az, hogy a vereckei emlékművet nem tudják átadni a tervezett időpontban, március 14-én.

Az utóbbi napokban nacionalista ukrán szervezetek és értelmiségiek élesen támadták az emlékmű felállítását, Ukrajna budapesti nagykövetsége szerint a március 14-i avatás soha nem került szóba hivatalosan Kijevben. Sólyom László utazása várhatóan nyáron lesz, amikor már nem lesz akadálya az emlékmű felavatásának.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×