INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Fideszes plakátolót vert a szombathelyi alpolgármester öccse

Infostart / InfoRádió
Megverték a Fidesz plakátját kiragasztó önkormányzati képviselőt Szombathelyen, a férfi könnyű sérüléseket szenvedett. Az alpolgármester elismerte: öccse keveredett vitába a képviselővel. A dulakodás azért alakult ki, mert az aktivisták nem a megfelelő helyen plakátoltak. A rendőrség még vizsgálja az indítékot.

Egy szocialista aktivista megtámadott és megvert egy népszavazási plakátot kiragasztó fideszes önkormányzati képviselőt péntekre virradó éjszaka Szombathelyen - közölte Marton Zsolt, a Fidesz szombathelyi önkormányzati frakciójának vezetője a távirati irodával.

Szakály Gábor, a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselője és Szakács Marcell megyei képviselő az éjszakai órákban segítőikkel népszavazási plakátokat helyeztek ki Szombathelyen, amikor a helyi szocialisták egyik aktivistája számon kérte tőlük, hogy milyen jogon plakátolnak.

Az aktivista ezt követően felrúgta a plakátoláshoz használt, ragasztóval teli vödröt, majd több alkalommal arcul ütötte Szakály Gábort, aki ettől a földre esett - tájékoztatta Marton Zsolt, a Fidesz szombathelyi önkormányzati frakciójának vezetője a távirati irodát.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a sértett telefonált be a rendőrségre csütörtök este, hogy plakátragasztás közben Szombathelyen egy olyan férfi bántalmazta őt, akit ismer.

Gábriel Gábor közölte: a kötözködővel szemben a szombathelyi rendőrkapitányság garázdaság vétségének megalapozott gyanújával büntetőeljárást indított. A sértett, akinek az arcán és a combján keletkeztek zúzódások, feljelentést tett támadója ellen könnyű testi sértés miatt - tette hozzá a helyettes szóvivő.

Időközben Czeglédy Csaba, Szombathely szocialista alpolgármestere a távirati iroda érdeklődésére elmondta: noha ő maga nem volt ott a helyszínen, úgy tudja, az öccse volt az, aki szóváltásba keveredett a Fidesz aktivistáival, akik nem megengedett helyen plakátoltak.

Az alpolgármester szerint valószínűleg ezt kifogásolta az öccse; a szóváltást követően dulakodás alakult ki a vitatkozók között.

"Öcsémen is vannak külsérelmi nyomok, ezért a tanácsomra orvosi látleletet vetet, és még ma feljelentést tesz a rendőrségen" - mondta Czeglédy Csaba.

Hanganyag: Kálló Izabella


A címlapról ajánljuk