eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Újabb gyanúsítottja van a Zuschlag-ügynek

Bűnpártolással gyanúsít az ügyészség egy kiskunhalasi férfit a Zuschlag-üggyel összefüggésben. A gyanúsítottak száma így tizenötre emelkedett.

H. Tibor a tizenötödik gyanúsítottja a Zuschlag János nevével fémjelzett korrupciós eljárásnak, amely különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt indult a volt szocialista politikus és társai ellen.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese az InfoRádióban elmondta: a férfi, aki szabadlábon védekezik, nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen azonban panaszt emelt.

Elmondta azt is: elképzelhető, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem tudják március 19-ig lezárni a nyomozást, hanem egy-két héttel meghosszabbítják azt.

Zuschlag Jánost, az MSZP volt országgyűlési képviselőjét, a kiskunhalasi szervezet korábbi elnökét, az MSZP megyei szervezetének volt ügyvezető elnökét - társaival együtt - a megyei főügyészség különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítja társadalmi szervezetek költségvetési támogatásainak szabálytalanul felhasználása miatt.

A nyomozás egy rutinvizsgálat után indult, melynek következményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt.

A nyomozás során kiderült, hogy a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 75 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×