INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Gyurcsány: parlamenti vitanap az adóról

InfoRádió / MTI
Március végére országgyűlési vitanapot kezdeményez a kormány az adóváltozásokról, még mielőtt kialakítaná végleges álláspontját - jelentette be a miniszterelnök napirend előtt az Országgyűlésben.

Gyurcsány Ferenc a parlamentben megtartott, napirend előtti felszólalásában kijelentette: a kormány vitanapot kezdeményez az adóváltozásokról.

A miniszterelnök elmondta: valamennyi frakcióvezető megkapja azokat a hatástanulmányokat, amelyek a kormány adójavaslatairól készültek.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: Bokros Lajos volt pénzügyminiszter múlt héten napvilágot látott javaslatáról is készült elemzés, amelyet szintén elküldtek a képviselőcsoportok vezetőinek.

A kormányfő azt mondta: több hét áll a frakciók rendelkezésére, hogy elkészítsék saját javaslataikat. Gyurcsány Ferenc felajánlotta, hogy a pénzügyi tárca elemzi a frakciók elképzeléseit, és hatástanulmányt készít róluk.

Gyurcsány Ferenc jelezte: a későbbiekben a tudással kapcsolatos változásokról és az új tulajdonosi programról is kezdeményeznek parlamenti vitanapot.

A címlapról ajánljuk