eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Botrány a kormányzati, több százmilliós páncélozott Audik miatt

Páncélozott Audikat vásárol a kormány, a rendőrség kérésére. Az autókban a közjogi méltóságokat szállítják majd, terrorveszély esetén. A Fidesz azonban úgy látja: szociális válság idején nem kellene több százmillió forintért új kormányzati luxusautókat beszerezni.

A Fidesz elfogadhatatlannak és felesleges pénzkidobásnak tartja, hogy a kormány újabb luxusautókat rendelt - mondta Kontrát Károly, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

A kabinet golyóálló Audikat rendelt közbeszerzési eljárás nélkül, több százmillió forint értékben, a beszerzés indokait pedig államtitokká nyilvánították - tette hozzá a rendészeti bizottság ellenzéki tagja.

A fideszes politikus azonban nemcsak az eljárást, hanem magát a beszerzést is elfogadhatatlannak tartotta, mert, mint mondta, legutóbb 2005-ben vásárolt a kormány luxusautókat.

Mint mondta, a kormány szerint az új autók terrortámadásnak is ellen tudnak állni, de kérdés, hogy milyen okok miatt kell terrortámadás kivédésére alkalmas limuzinokat vásárolni.

A rendőrség kérte

Daróczi Dávid kormányszóvivő a fideszes politikus kifogásaira reagálva azt mondta: a páncélozott autókat a rendőrség kérte, hogy terrorveszély esetén ezekben szállíthassák a köztársasági elnököt, a miniszterelnököt, a házelnököt, az Alkotmánybíróság, valamint a Legfelsőbb Bíróság elnökét.

A kormányszóvivő hozzátette: a Köztársasági Õrezrednek jelenleg nincsenek megfelelő állapotú és felszereltségű járművei, a közjogi méltóságokat eddig bérelt autókban szállították.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×