INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Botrány a kormányzati, több százmilliós páncélozott Audik miatt

Infostart / InfoRádió
Páncélozott Audikat vásárol a kormány, a rendőrség kérésére. Az autókban a közjogi méltóságokat szállítják majd, terrorveszély esetén. A Fidesz azonban úgy látja: szociális válság idején nem kellene több százmillió forintért új kormányzati luxusautókat beszerezni.

A Fidesz elfogadhatatlannak és felesleges pénzkidobásnak tartja, hogy a kormány újabb luxusautókat rendelt - mondta Kontrát Károly, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

A kabinet golyóálló Audikat rendelt közbeszerzési eljárás nélkül, több százmillió forint értékben, a beszerzés indokait pedig államtitokká nyilvánították - tette hozzá a rendészeti bizottság ellenzéki tagja.

A fideszes politikus azonban nemcsak az eljárást, hanem magát a beszerzést is elfogadhatatlannak tartotta, mert, mint mondta, legutóbb 2005-ben vásárolt a kormány luxusautókat.

Mint mondta, a kormány szerint az új autók terrortámadásnak is ellen tudnak állni, de kérdés, hogy milyen okok miatt kell terrortámadás kivédésére alkalmas limuzinokat vásárolni.

A rendőrség kérte

Daróczi Dávid kormányszóvivő a fideszes politikus kifogásaira reagálva azt mondta: a páncélozott autókat a rendőrség kérte, hogy terrorveszély esetén ezekben szállíthassák a köztársasági elnököt, a miniszterelnököt, a házelnököt, az Alkotmánybíróság, valamint a Legfelsőbb Bíróság elnökét.

A kormányszóvivő hozzátette: a Köztársasági Õrezrednek jelenleg nincsenek megfelelő állapotú és felszereltségű járművei, a közjogi méltóságokat eddig bérelt autókban szállították.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

Kapcsolódó hang

Daróczi Dávid kormányszóvivõ
 


Kontrát Károly (Fidesz)
 


Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk