INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Hétfő hajnalig marad a rendkívül szeles idő

Infostart / InfoRádió
Elhagyta a Magyarországot a mai zivatarokat okozó hidegfront - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Kolláth Kornél hozzátette: hétfő hajnalig, csaknem az ország minden részén, továbbra is heves széllökésekre lehet számítani.

A zivatarokkal érkező hidegfront délkelet felé elhagyta az országot, mögötte viszont az északnyugati szél továbbra is viharos marad: a hétfő hajnali órákig helyenként 90-100 kilométer/órás széllökésekre kell számítani - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Kolláth Kornél hozzátette: a szél csak átmenetileg, vasárnap kora délelőttig mérséklődik, délután ismét óránkénti 100 kilométeres sebességű széllökésekre kell számítani.

Az ország délnyugati részén vasárnapra már enyhül a szél ereje, szombat este azonban még ott is lehet erős vihar - közölte a meteorológus.

Csapadék holnap csak elszórtan várható, a szombatihoz hasonló, orkán erejű szelet hozó zivatarokra sehol sem kell számítani - fűzte hozzá Kolláth Kornél.


A címlapról ajánljuk