eur:
389.63
usd:
363.04
bux:
68088.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Orbán visszaemlékezése: "Egy lángoló tekintetű államtitkárt bíztak meg"

A Fidesz elnöke szerint nem kell komolyan venni a kormányfő által bejelentett tulajdonosi programot, mert ugyanaz lesz a sorsa, mint a 2005-ben beharangozott kedvezményes földtulajdonlásnak. Orbán Viktor a Heti Válaszban beszélt erről.

A volt kormányfő a hetilapnak a kérdésére, hogy venne-e Szerencsejáték-részvényt, azt mondta, kisebb gondja is nagyobb ennél.

"A kormány egyre blődebb petárdákat durrogtat. Mindenki emlékezhet 2005-re, amikor kedvezményes földtulajdont ígértek az embereknek. Az eredmény ismert: gazdáknak, gazdálkodó családoknak egy négyzetcentiméternyi föld sem jutott" - jelentette ki Orbán Viktor.

Egy másik felvetéssel összefüggésben, amely szerint a korrupció kialakulása nem köthető csak az egyik politikai oldalhoz, azt válaszolta, hogy kormánya tisztaságát különböző vizsgálatok igazolták.

"Amikor a Fidesz-kormány befejezte működését, egy lángoló tekintetű államtitkárt bíztak meg - külön apparátust rendelve mellé -, bizonyítsa be a polgári kormány romlottságát. Több mint száz eljárást indítottak - mind elbukott, a polgári kormány becsülete talpon maradt" - szögezte le a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor hozzátette: a Fidesz halad a maga útján, a rágalmazásokkal és lejáratásokkal nem törődik.

"Azonnal hatályon kívül helyeznénk"

A volt miniszterelnök elmondta, hogy a Fidesz, hatalomra jutása után, azonnal hatályon kívül helyezné az egészségbiztosítási törvényt.

Közölte: elsőként kistérségekre lebontott betegségmegelőző és egészség-megőrzési programot hirdetnek majd, folytatva a 2001-ben kijelölt irányt.

"És ami a legfontosabb: elő kell segítenünk, hogy a magyar társadalom ismét úgy tekinthessen az orvosokra, nővérekre mint különleges megbecsülést érdemlő polgártársainkra" - jelentette ki Orbán Viktor.

Egy kérdésre válaszolva a politikus leszögezte: a Fidesz nem állít fel árnyékkormányt.

"Illő szerénységgel mondom, a Fideszben és környékén három kormányra való szakember áll rendelkezésre" - mondta Orbán Viktor a Heti Válasznak.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×