eur:
389.28
usd:
362.67
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Horthy-rendezvényt is támogat a fideszes vezetésű önkormányzat

A tervek szerint 46 millió forinttal támogatja idén a fideszes többségű Csongrád Megyei Önkormányzat a Rendezvényház Kht. Működését, amely a többi között megemlékezést kíván tartani Horthy Miklós egykori kormányzó születésének 140. évfordulóján - közölte a közgyűlési MSZP-SZDSZ-frakció vezetője.

Kozma József elmondta: a megyei önkormányzat egyes közművelődési és marketing feladatainak elvégzésével a részben a tulajdonában álló Rendezvényház Kht.-t bízza meg. Az események szervezését a költségvetés tervezete szerint 46 millió forinttal támogatja.

Az intézmény közhasznúsági szerződése felsorolja az idei esztendőre tervezett rendezvényeket, ezek között számos politikai jellegű esemény szerepel, vendégül látják Bayer Zsolt publicistát, Tőkés László püspököt és megemlékezést szerveznek Horthy Miklós születésének száznegyvenedik évfordulójára is - mondta a frakcióvezető.

A Rendezvényház Kht. működésének támogatását más szegedi közművelődési intézményekével összehasonlítva is igen magasnak tartja Kozma József.

A szegedi önkormányzat által fenntartott legnagyobb művelődési intézmény, a Gyerekház költségvetése 66 millió forint. Dologi kiadásokra 29 millió forint jut, ebből az intézmény napi több színvonalas programot is szervez - tette hozzá a frakcióvezető.

A Horthy-rendszer megítélése történészi feladat

Zakar Péter a közgyűlés alelnöke kijelentette: Horthy Miklós szerepe és a nevével fémjelzett rendszer megítélése nem politikai, hanem történészi kérdés.

A megyei közgyűlésnek nem az a feladata, hogy történettudományi kérdésekben állást foglaljon - mondta.

A Rendezvényház 2008-ban számos értékes kulturális eseményt szervez, a tervezett programok között szerepel egy tudományos kutatók részvételével megrendezett Horthy Miklóssal kapcsolatos ülés is, ez "úgy látszik, átlépte a szocialista frakció érzékenységének küszöbét" - fogalmazott a politikus.

Az alelnök szerint Kozma József felvetése csupán azt a célt szolgálja, hogy elterelje a figyelmet az ország valós problémáiról.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×