eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Orbán javaslata a kormánynak: pótlás a költségvetésből

A vizitdíj is egy adófajta, így ha valaki adócsökkentésről beszél, akkor a vizitdíjat is el kell törölnie - mondta a Fidesz elnöke, miután tatabányai egészségügyi dolgozókkal találkozott. Orbán Viktor az InfoRádióban hozzátette: a vizitdíj eltörlése után a kormánynak kötelessége lesz az egészségügy kieső bevételét a költségvetésből pótolnia.

Az elmúlt egy évben lezajlott folyamatok miatt az egészségügyet kaotikus, áttekinthetetlen, egymásnak ellentmondó szabályzatok uralják. Abban mindenki egyetért, hogy változtatni kell, de a mostani irány rossz - jelentette ki a Fidesz elnöke.

Új irányra van szükség, amely megpróbál rendet, átláthatóságot teremteni. Ennek előfeltétele, hogy az orvosokat ne hagyják ki az egészségügy átalakításából, számítsanak szakmai tudásukra és tapasztalatukra - tette hozzá.

Orbán Viktor szerint ha ezt nem teszik meg, akkor kialakul az a helyzet, hogy valahol Budapesten, íróasztalok mögött, elsősorban üzleti szempontok alapján vezérelve kialakítanak egészségügyi koncepciókat, amelyek aztán megkeserítik az emberek életét.

Egy orvos idézve az ellenzéki politikus azt mondta, hogy a vizitdíj és a kórházi napidíj is egyfajta adó, tehát, ha valaki adót akar csökkenteni, akkor törölje el azokat.

Magyarországon orvosnak, betegnek aggódnia kell a jövő miatt. Azonban nyilvánvaló, hogy az egészségügy megszervezése, a gyógyulás lehetőségének biztosítása állami, kormányzati feladat - tette hozzá.

Orbán Viktor úgy vélekedett: olyan helyzet nem állhat elő, hogy ellehetetlenül a háziorvoslás és az egészségügyi intézmények működtetése.

A kormányzatnak pótolnia kell a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése miatt kieső összegeket - jelentette ki.

A Fidesz készséggel áll a kormányzat rendelkezésére, hogy tanácsokat és javaslatokat adjon azok pótlására - mondta a Fidesz elnöke. Arra a kérdésre, hogy a legnagyobb ellenzék szerint honnan lehet ezt pótolni, Orbán Viktor annyit mondott: a költségvetésből.

A vizitdíj és a kórházi napidíj előtt is volt egészségügyi ellátás Magyarországon - mondta a Fidesz elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×