eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Sárközy Tamás az InfoRádiótól tudta meg, hogy a kormányfő tanácsadója

Sárközy Tamás jogászprofesszor a miniszterelnök tanácsadója lett - jelentette be a kormányszóvivő. Daróczi Dávid elmondta, a korábbi kormánybiztos elfogadta Gyurcsány Ferenc felkérését, de a Corvinus Egyetem alkalmazásában marad hivatalosan. A jogászprofesszor ezzel szemben azt mondja, semmilyen felkérést nem kapott, eddig is adott tanácsokat, ez után is fog, de változás nincs.

A kormányszóvivő közlése szerint Sárközy Tamás jogászprofesszor elfogadta a miniszterelnök felkérését, és Gyurcsány Ferenc tanácsadója lesz. Daróczi Dávid a távirati irodának azt mondta, Sárközy Tamás nem munkaviszonyban lesz a miniszterelnök tanácsadója, hanem továbbra is egyetemi tanár marad.

Hozzátette, a jogászprofesszor a miniszterelnök közigazgatással összefüggő feladatainak megoldását segíti majd.

Sárközy Tamás az InfoRádiótól értesült a hírről, mint mondta, ő nem fogadott el semmilyen felkérést, eddig is adott tanácsokat kormányoknak, és ez után is fog. "Ez a hír félig igaz, félig nem. Én egy állami egyetemnek vagyok a tanára, és ha a kormányzat segítséget kér tőlem, akkor én azt természetszerűleg megadom. De változatlanul egyetemi tanár maradok, és ezért a tanácsadói munkáért semmilyen anyagi ellenszolgáltatásban nem részesülök" - nyilatkozta az InfoRádiónak a jogászprofesszor.

Sárközy Tamás hozzátette, arról lehet szó, hogy a kormányzati irányításban változások várhatók, és így elképzelhető, hogy nagyobb feladat hárul rá, de mint mondta, senkivel nem tárgyalt, és senkitől nem kapott megbízást új feladatokra, ilyen értelemben tehát nincs is semmilyen változás az elmúlt évekhez képest, amikor szintén nyújtott szakmai segítséget a kabinetnek.

Az InfoRádió a kormányszóvivőtől várta az ellentmondás feloldását, de Daróczi Dávid mindezidáig nem reagált a megkeresésünkre.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×