eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Kifakadt a fideszes képviselő: "Le van szarva a magyar társadalom?"

Szokatlanul éles hangon bírálta a kormányt Pósán László fideszes országgyűlési képviselő Debrecenben.

A civilben történészként és egyetemi docensként dolgozó politikusnak már a tájékoztatója címét - "Kormányzati maffiapolitika - avagy le van szarva a magyar társadalom?" - is meg kellett magyaráznia.

Szavai szerint ez nem az ő stílusa, de amikor a kormányról beszél, ilyen szavakat kell használnia, mert ez felel meg Gyurcsány Ferenc stílusának, aki az emlékezetes őszödi beszédében "kurva országról" beszélt.

Pósán László szerint az őszödi beszéd egy folyamat része volt, a hazugság azóta sem állt meg, a kormány pedig antidemokratikusan, maffiamódszereket alkalmazva működik.

Megítélése szerint a pénzek felhasználásáról bűnszövetkezetekben döntenek - mint ahogyan a Zuschlag-ügyben is történt -, az ország pedig olyan állapotban van, mint amilyenben az 1960-as, 1970-es évek maffia által uralt Olaszországa volt.

Mindezt tegnap betetőzte Karsai József szocialista képviselő nyilatkozata, aki azt kérte, hogy csak a családját hagyják békén - mondta a fideszes politikus.

Kijutott a képviselői bírálatból a rendőrségnek is, amely - Pósán László szavai szerint - a kormány magánhadseregeként működik, provokatívan lép fel, nem a közrend- és a közbiztonság érdekében dolgozik, miközben "a bűnöket elkövető főrendőröket kitüntetik".

A kormány fél, egyre jobban belesüllyed a maga ásta gödörbe - mondta Pósán László, aki szerint "a magyar kormánynak felesleges nyűg a magyar társadalom".

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×