eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A VDSZSZ európai fórumokhoz fordul a sztrájk alatti vasútbiztonság ügyében

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) az Európai Vasúti Ügynökséghez, illetve az Európai Bizottság közlekedési biztosához fordul, hogy vizsgálják ki a február 1-jén indított sztrájk idején a vasúti közlekedésbiztonsággal kapcsolatban tett szakszervezeti észrevételek tartalmát - mondta Gaskó István keddi sajtótájékoztatóján.

A VDSZSZ elnöke visszautasította, hogy a miniszterelnök kérésére végzett vasútbiztonsági vizsgálat eddig nyilvánosságra hozott eredményével a szakszervezet állításának szavahihetőségét igyekeznek megkérdőjelezni.

A sajtótájékoztatón Gaskó István hangsúlyozta, hogy a február 1-jén indított sztrájkjuk bírósági végzés szerint is jogszerű, követeléseikről a tárgyalásokat folytatják, és ha nem történik előrelépés, akkor legkésőbb február 15-én folytatják a munkabeszüntetést.

A sajtótájékoztatón a VDSZSZ elnöke nevetségesnek nevezte, hogy a miniszterelnök kérésére végzett vizsgálatra mindössze 2 nap állt rendelkezésre.

A szakszervezeti állítások igazolásaként a sajtótájékoztatón kiosztotta a MÁV Zrt. közlekedésbiztonsági igazgatóságának megküldött, a vasúti közlekedés biztonságával összefüggő mintegy 40 jelentést, amelyeket a helyi dolgozók írtak főnökeiknek, illetve a területeken dolgozók mondták el a közlekedés biztonságával összefüggő kedvezőtlen tapasztalataikat. Gaskó István kifogásolta, hogy a vizsgálat során nem kérdezték meg a jelentést írókat.

A szakszervezet átadta az újságíróknak azt a szolgálati utasítást, amelyben a forgalomban dolgozókat más, ugyancsak forgalmi munkakörbe irányították át, de ezt az utasítást később visszavonta a MÁV, mivel egy másik szakszolgálat nem járult hozzá az átvezényléshez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×