eur:
389.41
usd:
363.26
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Lovas futár" szintjén szolgáltatnak adatot a háziorvosok

Magyarországon nagyjából minden negyedik háziorvosi rendelőben nincs internet. Õk emiatt nem jutnak hozzá naprakészen a munkájukhoz szükséges információkhoz, de arra is képtelenek, hogy ellenőrizzék: érvényes-e a betegük TAJ-kártyája.

Magyarországon minden negyedik háziorvosi rendelőben nincs internet, ami nehézkessé és drágábbá teszi a háziorvos munkáját és szinte ellehetetleníti az adatszolgáltatást - mondta az InfoRádióban az Országos Alapellátási Intézet főigazgatója.

Balogh Sándor hozzátette: ezek a rendelők nem tudnak eleget tenni a januártól érvényes új szabályozásnak, amely előírja a TAJ-számok ellenőrzését.

Az internetelérés nem alapfeltétel az alapellátásban dolgozók számára, így összesen mintegy 3 millió embert ellátását végző háziorvos nem is költ erre.

Balogh Sándor arra is rámutatott: a világhálóra csatlakozás megkönnyítené az orvosok adatszolgáltatását, amely szerinte sok helyen még mindig "lovas futár szintjén" működik, azaz az orvosok flopin továbbítják az információkat.

Mint mondta, a gyors információáramlás a problémás esetekben, például az év eleji betegszállítási bonyodalmak kapcsán lehet hasznos, így ugyanis sokan nem fértek hozzá a naprakész információkhoz arról, kihez forduljanak, ha betegeiket el akarják szállíttatni.

Rámutatott arra is: az internetbekötés problémáját tovább bonyolítja, hogy a háziorvosok csaknem 90 százaléka az önkormányzat tulajdonában lévő rendelőben dolgozik.

Hanganyag: Torda Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×