INFORÁDIÓ
2022. július 4. hétfő
Ulrik

Oldalanként 75 ezer forintot kapott tanulmányáért a fideszes politikus

InfoRádió / MTI

Vitát váltott ki a nagykanizsai önkormányzat képviselő-testületének ülésén, hogy a város gazdálkodásának átvilágítását a budapesti XII. kerület korábbi fideszes polgármester cége végezte el, és további milliókat szánnak hasonló munkákra.

Érthetetlennek, túl általánosnak és konkrétumokat nem tartalmazónak minősítették az MSZP, az MSZDP és az SZDSZ képviselői azt a csak kivonatosan kézhez kapott tanulmányt, amelyet a budapesti MG Fortis Kft. készített a jobboldali többségű és vezetésű város megbízása alapján.

A testületben kisebbségben lévő kormánypárti képviselőkben megütközést keltett, hogy Mitnyan György, a főváros XII. kerületének korábbi fideszes polgármestere az ügyvezetője az MG Fortis Kft.-nek, amelytől nettó hét és fél millió forintért rendelte meg a tanulmányt a nagykanizsai városvezetés.

A városatyák szerint egymondatos, bármelyik településre vonatkoztatható, a város gazdálkodását valójában nem ismerő megállapításokat tett a tanulmány szerzője, akinek kiválasztása módjára nem is kaptak választ.

Ugyancsak felháborodtak azon, hogy a képviselő-testület jobboldali többsége további bruttó 24 millió forint azonnali elkülönítését szavazta meg hasonló vizsgálatokra.

Polgármester: forintosítható megállapítások

Marton István polgármester azt mondta, hogy a tanulmányban szereplő megállapítások "forintosíthatók". Kifejtette: az elkészült anyag a táblázatos mellékletekkel együtt mintegy 100 oldalas. A képviselők ebből azért csak az összefoglaló tíz oldalt kapták meg, mert a teljes anyag sokszorosítása túl költséges lett volna.

A városatyák bármikor megtekinthetik a teljes változatot - tette hozzá. A gazdálkodás átvilágítását azzal indokolta, hogy meglátása szerint a korábbi, szocialista-szabad demokrata városvezetés utolsó kétéves működése problémákat okozott a városnak.

A városvezető elmondta: meghívásos formában választották ki még a múlt év tavaszán az MG Fortis Kft.-t a vizsgálatra.

A közgyűlés jobboldali többsége által megszavazott további 24 millió forintot pedig a tanulmányban foglaltak "realizálására" és informatikai átvilágításra költenék.

Hogy mindezt miért nem az önkormányzat informatikai cége végzi el, arra Marton István úgy válaszolt: ez a cég legkésőbb márciusban megszűnik, mert megítélése szerint sem a gazdálkodása, sem a működése nem megfelelő.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018