eur:
391.24
usd:
366.48
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Egyelőre nincs megoldás a bírók fokozott védelmére

Egyelőre nem lesz semmilyen biztonsági intézkedés a bíróságokon annak ellenére, hogy kedden bírákat és ügyvédet bántalmazott egy polgári per tárgyalásán egy ügyfél. Ez azt követőn derült ki, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnöke és az igazságügyi és rendészeti miniszter megbeszélést folytatott.

Közös bizottságot hoz létre a bíróság és az igazságügyi minisztérium annak kivizsgálásra, hogy miként lehetne biztonságosabbá tenni a tárgyalótermeket.

A csoportnak egy hónapja van arra, hogy javaslataikat letegyék az illetékesek asztalára - mondta a Legfelsőbb Bíróság elnöke.

Lomnici Zoltán közölte: addig semmilyen más külön biztonsági intézkedés nem lesz a bíróságokon. Igaz a Legfelsőbb Bíróság elnökéhez már kedden több javaslat is érkezett a bíróktól.

Az egyik nagyon fontos javaslat, hogy az épületekben demonstratív jelleggel biztosítsák a rendőri jelenlétet. A másik fontosa javaslat, a bírók és a vádlott "elválasztásáról" szól. Nagyon fontosnak tartják a bírók a tárgyalótermek bekamerázását is - mondta.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter közölte: meg kell vizsgálniuk, milyen lehetőségei, forrásai vannak a tárcának arra, hogy biztonsági intézkedéseket vezessenek be a bíróságokon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×