eur:
400.4
usd:
362.91
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga

Gyurcsány tucatszorra is megcsinálta - vajon miért?

A miniszterelnök szerint az idei esztendő kevésbé lesz viharos és feszült, mint a 2007-es. Gyurcsány Ferenc erről internetes naplójában írt.

"2008-at a feszültségek és az indulatok csillapodását hozó évnek, a megértés, a megnyugvás és elfogadás kezdetének gondolom, amolyan ciklusfelezőnek" - közölte a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc arról írt blogjában, hogy idén, csakúgy, mint az előző esztendőkben, ugyanazokkal a barátokkal végigbeszélték a 2007-es évet, és azt is, hogy mit várnak a következőktől.

"Miután az elmúlt évek szilveszter éjszakáit családi körben töltöttük, ezért ezekre a kibeszélős baráti éjszakákra mindig az újév napját követő héten került sor, ahogyan idén is. Mondhatnánk, hogy ez egy pótszilveszter, de félreértés lenne belőle, mert ezek a találkozók nem önfeledt mulatságról, zenéről, táncról, hanem egy-két pohár bor mellett hosszú, a szó szoros értelemben hajnalig tartó beszélgetésekről szólnak" - írta a kormányfő.

"Ma már bánom, hogy ezeket az évértékelőket nem vetettük papírra, ahogyan azt sem, hogy mit várunk a következő évtől. Jó lenne szembesíteni saját, pár évvel ezelőtti véleményünket azzal, hogy végül mi történt, vagy hogy később hogyan láttuk azokat az éveket. Ezeken a találkozókon végigbeszéljük a család dolgait: mi történt a gyerekekkel, mi a biztató vagy az aggodalomra okot adó velük kapcsolatban, hogy vannak a szülők, hogyan alakultak a családi viszonyok, mi van a munkahelyen, mi van az országban. Lehet kérdezni, vitatkozni, kommentálni is. Nagyon izgalmas beszélgetések ezek" - olvasható a blogban.

"Az én esetem annyiban sajátos, hogy a munkahelyi ügyek és az ország dolgairól alkotott vélemény elég közel esnek egymáshoz" - írta a szocialista politikus.

Gyurcsány Ferenc hozzátette: idén is megnézték Hugh Grant "lassan vagy tucatszor látott" Notting Hill című filmjét.

2006-ban a miniszterelnök azt írta blogjában, hogy baráti társaságában évek óta bevett szokás, hogy újév hajnalán egy Hugh Grant filmet néznek meg, vagy a Notting Hillt vagy az Igazából szerelem címűt.

A film egyik jelenetét, amelyben Hugh Grant táncra perdül, Gyurcsány Ferenc is eljátszotta; a felvételről azt mondták: Batiz András akkori kormányszóvivő nászajándékának szánták.

Az esetről megemlékező BBC azt írta: magyaroknak már az is kissé hihetetlen lehetett, hogy Hugh Grant brit miniszterelnököt játszik, de ennél is hihetetlenebb, hogy miniszterelnökünk Hugh Grantot játssza.

Címlapról ajánljuk

Egészen új rakétákkal támadta Irán Izraelt, de a fegyverek látványos kudarcot vallottak

Az InfoRádónak nyilatkozó Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő elmondta, hogy a még tesztelés alatt álló rakéták 12-15 perc alatt képesek elérni Izraelt. Ennél nagyobb eredményt azonban egyelőre nem tudtak felmutatni az irániak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Kivonultak az ukrán erők a fontos erődvárosból, újabb eszközzel toboroz katonákat Putyin – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Kivonultak az ukrán erők a fontos erődvárosból, újabb eszközzel toboroz katonákat Putyin – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Elfoglalta az orosz haderő a Donyeck megyei Vuhledárt. Szerdán az ukrán hadsereg is elismerte, hogy kivonultak a városból. Az egyik ukrán műveleti csoport szerint azért adták fel a stratégiai fontosságú erődvárost, mert az orosz csapatok majdnem bekerítették őket. Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a törvényt, amely szerint automatikusan felmentést kap minden vád alól az, aki katonai szolgálatot vállal az orosz haderőben, miközben büntetőeljárás zajlik ellene. Szintén felmentés jár azoknak, akiket elítéltek, de még nem kezdték el letölteni börtönbüntetésüket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×