eur:
390.99
usd:
366.9
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A betegszállítók változtatást sürgetnek

Még csak négy napja választották szét a mentés és a betegszállítás feladatait, a betegszállító szervezetek pénteken már egyeztetést tartottak arról, hogyan lehetne működőképesebbé tenni a szolgáltatást.

Az Országos Betegszállítási Szolgálat közép-magyarországi regionális vezetője azt reméli, hogy az illetékes Országos Egészségbiztosítási Pénztár egy-két héten belül változtat az ellátási területeken.

A szervezeteknek Pusztai Dezső szerint nagyjából 25-30 százalékkal növekedett a feladatuk, amire viszont nincs kapacitásuk.

Január 1-jétől az Országos Mentőszolgálat csak mentést végez, a betegszállítással pedig magáncégeket bízott meg az OEP. Ezek korábban is bekapcsolódtak ebben a feladatba, most azonban már kizárólagosan végzik a szállítást.

Az OEP a szállítók szövetségével egyeztetett arról, hogyan osszák fel az országot a vállalkozások között.

Bár a szövetség az egyenlőtlenségek miatt próbált ezen módosítani, belátták, hogy jelentős változtatásra nincs mód, ezért elfogadták az egészségbiztosító javaslatát - mondta Pusztai Dezső.

Ennek köszönhetően volt olyan szervezet, amely csak december 28-án szembesült azzal, hogy mekkora területet kell ellátnia, így ha akart volna, sem készülhetett volna fel a feladatra.

Ez az év első napjaiban jelentős problémákat is okozott, szerdán még sok háziorvos nem tudta, kit hívjon a betegéhez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×