eur:
399.91
usd:
361.9
bux:
73059.71
2024. október 2. szerda Petra

Ezt még Gombóc Artúr is megirigyelné

Januártól az energiáért biztosan többet kell fizetni, de az új esztendőben a várakozások szerint tovább emelkedik az élelmiszerek ára is.

A Népszabadság arról ír: az állami árszabályozás visszaszorulásával egyre kevesebb területen lehet találkozni a minden esztendőben megszokott januári emelésekkel - csak az energiahordozók árát, a tömegközlekedés tarifáját, és néhány postai szolgáltatás díját határozzák meg állami vagy önkormányzati szinten. Ráadásul a kissé elbizonytalanított energiaár-rendszerben is egyre kevésbé tudhatók pontosan a jövő évi tarifák. Az áremelés pontos mértékéről a Népszabadságban olvashatnak.

Január elsejétől megszűnik az állami múzeumok állandó kiállításainak ingyenessége - olvasható a Magyar Nemzetben. A legnagyobb budapesti múzeumokban nagyjából egy mozijegy árát kell majd kifizetniük a látogatóknak a teljes árú jegyért. A Szépművészeti Múzeumba 1.200 forintba kerül majd egy teljes árú jegy, a Magyar Nemzeti Galériába 800 forintért válthatnak belépőt az érdeklődők. Aki a Magyar Nemzeti Múzeum állandó kiállítását szeretné megtekinteni, annak 1.000 forintot kell majd fizetnie. Az Iparművészeti Múzeumba 800 forintba kerül majd a teljes árú belépőjegy.

Az Index a különleges csokoládékat veszi számba. Kecskesajtos csokoládé, wasabis csokoládé, chilis-ananászos csokoládé, borsos-mákos csokoládé - ma már Gombóc Artúr is így különböztetné meg egymástól kedvenceit. Egyre több csokoládébolt nyílik itthon, igazi különlegességekkel, és egyre többen vannak, akik hajlandók többet költeni, hogy igazán finomat kóstolhassanak. Részletekről a hírportálon olvashatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
BL élőben: Pályán a Liverpool, az RB Leipzig és a Real Madrid

BL élőben: Pályán a Liverpool, az RB Leipzig és a Real Madrid

A labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapján kilenc mérkőzést rendeznek. Az első két mérkőzés kihagyott büntető mellett öngólokat is hozott. A késő esti programban szerepel a Liverpool–Bologna, a Lille–Real Madrid és az RB Leipzig–Juventus mérkőzés is.

Izraeli válaszcsapástól tart Irán - számba vettük a lehetőségeket

A zsidó államra mért tömeges rakétacsapás nem maradhat válasz nélkül - közölte Benjamin Netanjahu. Katonai elemzők most azt találgatják, vajon konkrétan mire gondolhatott az izraeli kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

Elsősorban a tegnap esti közel-keleti eszkaláció nyomhatja rá a bélyegét a mai kereskedési hangulatra: Irán este rakétatámadást indított Izrael ellen, utóbbi pedig ma reggel újabb csapást mért Libanonra. A fejlemények tovább élezik a geopolitikai helyzetet a térségben, aminek hatására emelkedik az olaj ára, a tengerentúli tőzsdéken pedig nagy esést láttunk tegnap. Az európai piacokon vegyes mozgásokat láthattunk, és a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat sem változtatott érdemben a hangulaton. Szektorszinten jól teljesítenek az olajipari és a védelmi cégek, míg a légitársaságok esnek. Amerikában óvatos emelkedést hozott a szerdai nap, érdemes azonban kiemelni a Teslát, melynek árfolyama közel 4 százalékos mínuszban zárt, miután a vállalat a vártnál kevesebb autót értékesített a harmadik negyedévben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×