eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Újabb Bhuttók a politika véres frontvonalában

A Pakisztáni Néppárt (PPP) a meggyilkolt Benazir Bhutto 19 éves fiát, Bilavalt nevezte ki a párt új elnökének, akinek az apja, Aszif Ali Zardari a PPP társelnöke lesz.

A Pakisztáni Néppárt rendkívüli tanácskozást tartott Benazir Bhutto szűkebb hazájában, a dél-pakisztáni Szindh tartománybeli Naudero városában, hogy eldöntse, kit állítson a párt élére a csütörtökön meggyilkolt ellenzéki politikus helyébe.

A politikai szervezet döntött arról is, hogy részt vesz a január 8-ára kiírt választásokon.

Navaz Sarif volt kormányfő, az ugyancsak ellenzéki konzervatív Pakisztáni Muzulmán Liga-N vezetője bejelentette, hogy esetleg mégsem marad távol a január 8-ai választásoktól, amennyiben a Pakisztáni Néppárt (PPP) a részvétel mellett dönt.

Sarif korábban azt jelentette be, hogy a Benazir Bhutto elleni merénylet miatt pártja bojkottálja a választásokat, és lemondásra szólította fel Musarraf kormányát.

A Pervez Musarraf pakisztáni elnököt támogató Pakisztáni Muzulmán Liga-Q felfüggesztette választási kampányát.

Nem sokkal korábban a párt szóvivője valós lehetőségnek nevezte a január 8-ára kiírt általános választások három-négy hónappal való elhalasztását, és úgy vélte, a hatóságok ezt várhatóan 24 órán belül bejelentik.

Nyilvánosságra hozták a gyilkosok képét

Benazir Bhutto pakisztáni ellenzéki vezető feltételezett támadóit ábrázoló fényképeket közölt a Dawn News pakisztáni televízió.

Az egyik fényképen két férfi látható a csütörtöki nagygyűlésre összegyűlt tömegben: egy napszemüveget, fehér inget és sötét mellényt viselő fiatalember, mögötte pedig egy másik, fehér fejkendős férfi.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×